ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Υπερβάλαμε στους θανάτους από κορονοϊό

Τσιόδρας: Τελικά πέθαναν από Covid-19 ή με Covid-19; Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση για το R μηδέν και το RT, δηλαδή τον γενικότερο αναπαραγωγικό ρυθμό του Covid 19 και τον πραγματικό αναπαραγωγικό του ρυθμό σήμερα, είπε ότι στην Ελλάδα δεν υποκαταγράφουμε τους θανάτους από κορονοϊό και πως...
Τσιόδρας: Υπερβάλαμε στους θανάτους από κορονοϊό

Τσιόδρας: Τελικά πέθαναν από Covid-19 ή με Covid-19;

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε ερώτηση για το R μηδέν και το RT, δηλαδή τον γενικότερο αναπαραγωγικό ρυθμό του Covid 19 και τον πραγματικό αναπαραγωγικό του ρυθμό σήμερα, είπε ότι στην Ελλάδα δεν υποκαταγράφουμε τους θανάτους από κορονοϊό και πως η χώρα μας υπερέβαλε στους θανάτους από τον ιό.

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας, ότι η Ελλάδα ακολούθησε την τακτική όσοι πέθαιναν από ή με κορονοϊό να καταγράφονται ότι πέθαιναν από κορονοϊό. «Θυμάμαι για παράδειγμα μία εγκεφαλική αιμορραγία (σ.σ. πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία αλλά επειδή είχε Covid καταγράφηκε ως θύμα του κορονοϊού). Το να έχεις Covid δεν σημαίνει ότι θα πεθάνεις από Covid. Εμείς το καταγράφαμε ότι πεθαίνεις από Covid», είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας ο οποίος τόνισε πως θεωρεί πως σωστά έγινε αυτό, ώστε να εκτιμηθεί πιο σωστά το R μηδέν και το RT.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι επιδημίες στο Κρανίδι και την Λάρισα δεν προστέθηκαν στα κρούσματα, γιατί «είναι διαφορετική η επιδρασή τους στο R μηδέν και RT».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας: Υπερβάλαμε στους θανάτους από κορονοϊό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.