ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: «Ήρθε για να μείνει ο κορονοϊός, εμβολιασμός μία φορά τον χρόνο»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε τις δικές του προβλέψεις για τον κορονοϊό, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν. Ο καθηγητής λοιμοξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στο 20ο Πενελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, έκανε τις δικές του προβλέψεις αναφορικά με τον κορονοϊό, τονίζοντας πως «ήρθε για να μείνει». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανοσία η οποία θα έρθει είτε από τα...
Τσιόδρας: «Ήρθε για να μείνει ο κορονοϊός, εμβολιασμός μία φορά τον χρόνο»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έκανε τις δικές του προβλέψεις για τον κορονοϊό, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που υπάρχουν.

Ο καθηγητής λοιμοξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας στο 20ο Πενελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, έκανε τις δικές του προβλέψεις αναφορικά με τον κορονοϊό, τονίζοντας πως «ήρθε για να μείνει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανοσία η οποία θα έρθει είτε από τα εμβόλια, είτε θα είναι… φυσική, τονίζοντας βέβαια πως εμβολιασμός θα γίνεται μία φορά τον χρόνο.

Τέλος, μίλησε για τις μεταλλάξεις, οι οποίες θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα, όπως ο ίδιος είπε.

«Από εδώ και στο εξής οι προβλέψεις με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις άγνωστες παραμέτρους είναι οι ακόλουθες:

Είναι απαραίτητη η ποιοτική επιτήρηση με νέα εργαλεία. Η ανοσία θα είναι και φυσική – εκτός από τα εμβόλια- και πιθανόν μακράς διαρκείας, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν η εξέλιξη ιού, οι μεταλλάξεις», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα οι βασικές παράμετροι για το επόμενο διάστημα θα είναι «ο εμβολιασμός μας μια φορά τον χρόνο και η αντιμετώπιση του ιού με έξυπνα μέτρα τα οποία θα έχουν ευρεία κοινωνική αποδοχή».

«Η αρχική επιδημία έγινε πανδημία σαν αποτέλεσμα τεράστιων ελλειμμάτων» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να είμαστε περισσότερο έτοιμοι στο μέλλον».

Παράλληλα σημείωσε ότι σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων στην χώρα μας είναι τα 39 έτη δίνοντας το παράδειγμα της Αιτωλοακαρνανίας με τις ηλικίες 20-39 και 45-49 να είναι πρώτες στην λίστα.

Ακόμα, εξήγησε πως το Rt στην Θεσσαλονίκη είναι στο 0.87, στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά στο 0.74, ενώ στην επικράτεια είναι στο 0.86.

Θεραπεία κορονοϊού: Έξαλλος ο Πολάκης με τους λοιμωξιολόγους

Lockdown: Οι Έλληνες αποχαιρετούν το 13033 όπως του… αρμόζει στο Τwitter

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας: «Ήρθε για να μείνει ο κορονοϊός, εμβολιασμός μία φορά τον χρόνο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.