ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: «Νοσηλεύονται 1.600 άνθρωποι από ιό που κάνει πνευμονία – Αριθμός-ρεκόρ για τη σύγχρονη ιστορία»

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκα και ο Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να μιλήσει για την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, μίλησε με αριθμούς και έρευνες, τονίζοντας ότι «η επιδημική καμπύλη δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 1.600 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα». Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας: «Από το τέλος...
Τσιόδρας: «Νοσηλεύονται 1.600 άνθρωποι από ιό που κάνει πνευμονία – Αριθμός-ρεκόρ για τη σύγχρονη ιστορία»

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκα και ο Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να μιλήσει για την έξαρση του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, μίλησε με αριθμούς και έρευνες, τονίζοντας ότι «η επιδημική καμπύλη δείχνει ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 1.600 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας:

«Από το τέλος Οκτωβρίου έχει αυξηθεί εκθετικά η επιδημία του ιού στην Ελλάδα. Σε σχέση με την ηλικία διάγνωσης, τις τελευταίες επτά ημέρες έχουμε 1.000 άτομα στις ομάδες που είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μητσοτάκης: «Lockdown σε όλη τη χώρα ως τις 30 Νοεμβρίου» (vid)

Από τις 10 Σεπτεμβρίου και έπειτα έχουμε 20πλασιάσει τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται με ΜΟ πάνω από 19.000 μοριακά τεστ ενώ κάνουμε 3.000 τεστ αντιγόνων την ημέρα. Από τις 10 Σεπτεμβρίου υπάρχει άνοδος στη θετικότητα των τεστ που ξεπερνάει το 9% και όταν το δούμε σε συνάρτηση με την εκθετική αύξηση του ιού κάποιος με συμπτώματα έχει 1 στις 10 πιθανότητες να έχει τον ιό και αυτό είναι μεγάλο ποσοστό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε, ότι 1.600 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή από ιό που κάνει πνευμονία. «Πρόκειται μάλιστα για αριθμό-ρεκόρ στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ενώ έχουμε ένα ΜΟ νέων εισαγωγών που ξεπερνάει τις 170 την ημέρα και αυτό θα πιέσει το σύστημα υγείας

Τις τελευταίες ημέρες από τις 26 Οκτωβρίου απομακρύνεται η καμπύλη εξιτηρίων έναντι εισαγωγών και, μάλιστα αυτοί που εισάγονται είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που παίρνουν εξιτήριο».

Τέλος όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το πότε θα τελειώσει το lockdown, απάντησε: «Χρειαζόμαστε όλα τα μέτρα, για να περιορίσουμε την επιδημία. Παρακολουθούμε τα μέτρα, πώς επηρεάζουν τη μεταδοτικότητα. Κανείς δεν αποκλείει τίποτα. Εγώ ποτέ δεν απέκλεισα κάτι, γνωρίζοντας πώς συμπεριφέρονται οι ιοί. Τα μέτρα σίγουρα θα δουλέψουν. Έχουμε τρόπο να δούμε ποιο και πόσο δουλεύει καλύτερα. Το μέλλον είναι αόρατο, αλλά έχουμε εργαλεία για να πούμε ότι θα μειωθεί η διασπορά του ιού. Η ιχνηλασία θα συνεχίζεται, ώστε να μειωθούν οι κύκλοι διασποράς του ιού. Η επιδημία πιστεύω ότι θα τελειώσει με το εμβόλιο, του οποίου τα αποτελέσματα θα έχουμε στο τέλος του χρόνου και τις αρχές του επόμενου».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας: «Νοσηλεύονται 1.600 άνθρωποι από ιό που κάνει πνευμονία – Αριθμός-ρεκόρ για τη σύγχρονη ιστορία»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.