ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: «Θεωρείται βέβαιη η επάνοδος του ιού με ένα δεύτερο κύμα» (vid)

Η προειδοποίηση του γνωστού καθηγητή...
Τσιόδρας: «Θεωρείται βέβαιη η επάνοδος του ιού με ένα δεύτερο κύμα» (vid)

Ειπώθηκαν αρκετά σημαντικά στην επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Σωτήρης Τσιόδρας, τόνισε ότι θεωρείται βέβαιο το δεύτερο κύμα του ιού γενικότερα σε όλο τον κόσμο, όπως αναφέρει και ο ΠΟΥ:

«Η επιφυλακή παραμένει σε ύψιστο επίπεδο. Το απαγορευτικό οδήγησε στη μείωση του ρυθμού νέων λοιμώξεων σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου, οι οποίες όμως ήδη ετοιμάζονται για ένα δεύτερο κύμα.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Νόσων θεωρείται βέβαιη η επάνοδος του ιού με ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, τη στιγμή μάλιστα, που μικρά ποσοστά ανοσίας διαπιστώνονται στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός – Τσιόδρας: 2 θάνατοι και 3 κρούσματα, σε 24 ώρες (vid)

Θα ήθελα να τονίσω την προσοχή όλων μας για αυξημένη εγρήγορση ιδιαίτερα σε περιοχές που μπορεί να λειτουργήσουν πιο εύκολα ως εστίες μετάδοσης του ιού.

Δηλαδή κλειστούς χώρους, περιοχές που μπορεί να οδηγήσουν σε πολλαπλές επαφές με συνανθρώπους μας και ανθρώπους που μπορεί να είναι φορείς του ιού.

Κομβικά σημεία στη διασπορά του φαίνεται πως είναι εστίες υπερμετάδοσης σε κλειστούς χώρους με μαζικό συνωστισμό ατόμων.

Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Λονδίνου πολλαπλές επιδημίες ξεκινούν από τέτοιους χώρους. Φέρνω ως παράδειγμα τις κατοικίες μεταναστών στη Σιγκαπούρη, τα μπαρ ζωντανής μουσικής στην Ιαπωνία, τα κρουαζιερόπλοια,τα πλοία, τα εργοστάσια επεξεργασίες κρέατος στις ΗΠΑ, τα θέρετρα του σκι στην Αυστρία και Βόρεια Ιταλία, τα οποία διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην ευρωπαϊκή πανδημία.

Παραμένει εξαιρετικά σημαντικό και αυτή την περίοδο που εμείς καταγράφουμε μικρότερη κυκλοφορία του ιού, να τηρούμε μέτρα απόστασης, να αποφεύγουμε την πολυκοσμία, τους κλειστούς χώρους και φυσικά να τηρούμε τις οδηγίες. Και να μένουμε σπίτι εάν έχουμε συμπτώματα.

Ελπίζω να καταφέρουμε να γυρίσουμε κάποια στιγμή στην ίδια κανονικότητα. Ο δρόμος μας προς την επιστροφή κάθε άλλο παρά εύκολος είναι, η επιφυλακή παραμένει σε ύψιστο επίπεδο».

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας: «Θεωρείται βέβαιη η επάνοδος του ιού με ένα δεύτερο κύμα» (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.