ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσιόδρας: Το ένζημο που προστατεύει τα παιδιά (vid)

Η ανάλυση του γνωστού επιστήμονα...
Τσιόδρας: Το ένζημο που προστατεύει τα παιδιά (vid)

Την Πέμπτη ήταν η ημέρα επίσημης συνέντευξης Τύπου για την ενημέρωση αναφορικά με τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε και για οτν λόγο που τα παιδιά δεν κολλάνε εύκολα τον ιό και δεν είναι μέσα στις ευπαθείς ομάδες, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Οι κορονοϊοί προσβάλουν το οσφρητικό επιθήλιο λόγω της αυξημένης έκφρασης που παρουσιάζει στον υποδοχέα 2. Είναι το περίφημο ένζημο που αποτελεί την πόρτα του οργανισμού για να μπει ο ιός στο σώμα μας.

Έχει σχέση με το επόμενο εύρημα που θα σας αναφέρω κι εξηγεί γιατί τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να νοσήσουν σοβαρά. Αφορά την περιοχή της μύτης και συγκεκριμένα την περιοχή που προσβάλλει ο ιός πρώτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Κορονοϊός – Ελλάδα: 2 θάνατοι και 3 κρούσματα, σε 24 ώρες (vid)

Νέα ευρήματα από την Νέα Υόρκη υποστηρίζουν πως τα παιδιά έχουν μειωμένη έκφραση του υποδοχέα 2 στην μύτη. Δηλαδή παράγουν σημαντικά μικρότερες ποσότητες αυτής της πρωτεΐνης που χρησιμοποιεί ο ιός για να μπει στον οργανισμό μας. Ο βλεννογόνος της μύτης είναι από τις πρώτες εστίες της λοίμωξης στον οργανισμό.

Στη μελέτη που εξέτασε ανθρώπους ηλικίας 4-60 ετών, η χαμηλότερη έκφραση του γονιδίου για την παραγωγή αυτού του ενζύμου ήταν στα μικρά παιδιά. Και προοδευτικά αύξανε με την ηλικία.

Μεγάλη μελέτη 6.000 παιδιών θα προσπαθήσει να απαντήσει στο ερώτημα αν αυτή η ανακάλυψη που προέρχεται από τα παιδιά, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της μετάδοσης της νόσου με κάποιο καινούριο φάρμακο που θα στοχεύει τον υποδοχέα αυτό. Την θύρα από την οποία μπαίνει ο κορονοϊός στον οργανισμό μας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσιόδρας: Το ένζημο που προστατεύει τα παιδιά (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.