ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας: Κατέθεσε στεφάνι στη Marfin – «Υποκρισία να ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης 10 χρόνια μετά»

«Υποκρισία να ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης δέκα χρόνια μετά», σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας: Κατέθεσε στεφάνι στη Marfin – «Υποκρισία να ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης 10 χρόνια μετά»

Στεφάνι στο σημείο που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης για τους νεκρούς της Marfin κατέθεσε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα.

«Τιμούμε και σήμερα, όπως και κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια, την μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin. Με την ευκαιρία για άλλη μία φορά εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι στη βία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, ιδίως τη βία εναντίον του πολυτιμότερου αγαθού και τη πολυτιμότερης αξίας που είναι η ανθρώπινη ζωή», ανέφερε σε δήλωσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έστεψε τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον για υποκρισία.

Υπενθυμίζεται πως στις 12:00 θα γίνει η τελετή για τον εντοιχισμό πλακέτας σε μνήμη των νεκρών. Μάλιστα ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων να δώσουν το «παρών», ωστόσο ο κ. Τσίπρας απάντησε αρνητικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Τιμούμε και σήμερα, όπως και κάθε χρόνο εδώ και δέκα χρόνια, την μνήμη των συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στο υποκατάστημα της τράπεζας Marfin. Με την ευκαιρία για άλλη μία φορά εκφράζουμε την καταδίκη μας απέναντι στη βία. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, ιδίως τη βία εναντίον του πολυτιμότερου αγαθού και τη πολυτιμότερης αξίας που είναι η ανθρώπινη ζωή.

Ωστόσο σήμερα δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να καταδικάσω απερίφραστα τη βία αλλά και την υποκρισία. Την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη, που αποφάσισε δέκα χρόνια μετά να ανοίξει το φάκελο για να διεξαχθεί έρευνα από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τους ίδιους ανθρώπους που δέκα χρόνια πριν στάθηκαν ανίκανοι να αναζητήσουν και να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν.

Καταδικάζω τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη που λίγους μήνες πριν αποφασίσει να μπει αυτή η πλακέτα εδώ, έδινε εντολή στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας προκειμένου να ασκήσουν έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα, επιδικάζοντας αποζημιώσεις στις οικογένειές τους.

Ο αγώνας για τη ζωή είναι ένας αγώνας που αδιαμφισβήτητα είναι συνδεδεμένος με τον αγώνα για δικαιοσύνη και αλήθεια. Τιμούμε τους νεκρούς μας. Ευχόμαστε να μην υπάρξει ποτέ ξανά παρόμοιο περιστατικό. Αλλά τιμούμε και τους αγώνες του λαού μας για δικαιοσύνη και αλήθεια, διότι αυτοί είναι αγώνες για τη ζωή. Είναι αγώνες για μια καλύτερη ζωή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Δύο «παλιά» εμβόλια προστατεύουν από τον ιό;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσίπρας: Κατέθεσε στεφάνι στη Marfin – «Υποκρισία να ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης 10 χρόνια μετά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.