ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «H Νέα Σμύρνη έγινε… Gotham City»

Αλέξης Τσίπρας έκανε... επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «H Νέα Σμύρνη έγινε… Gotham City»

Χαμός και άγρια κόντρα στη Βουλή για την αστυνομικά βία. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε… επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη.

O Αλέξης Τσίπρας ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του πρώτου, που κατέθεσε σχετικά με τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Πιο συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει ως βασική στρατηγική την ένταση και το διχασμό.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη “συμπαράστασή” του σε όλους τους πολίτες “που κακοποιήθηκαν” από την αστυνομική αυθαιρεσία, ενώ ευχήθηκε “ταχεία ανάρρωση” στον αστυνομικό που τραυματίστηκε – όπως είπε – από την επίθεση “χούλιγκαν”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα χαρακτήρισε “απεχθή φαινόμενα” που “δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά από κανέναν δημοκρατικό πολίτη”, τονίζοντας ότι είναι “ευθύνη” της πολιτείας και “αντικειμενική ευθύνη της κυβέρνησης να διασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών”.

“Σήμερα, μετά τα όσα έχουν συμβεί τι τελευταίες ημέρες, δεν είμαι εδώ απλά για να σας ρωτήσω. Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου σας ρωτώ. Αλλά ταυτόχρονα σας κατηγορώ”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Σας κατηγορώ γιατί στην πιο κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες πιεσμένους, κουρασμένους, απελπισμένους από τη πανδημία, εσείς επιχειρείτε να ξεφύγετε από τις ευθύνες σας, επιλέγοντας ως βασική σας στρατηγική την ένταση και το διχασμό”, τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στη διαχείριση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για “αποτυχία” με “τραγικά αποτελέσματα”.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας είπε: «Σας κατηγορώ, λοιπόν, ότι συνειδητά στήνετε ένα σκηνικό αστυνομικού κράτους. Κι αυτό αποκαλύφθηκε βήμα-βήμα. Όταν τον Οκτώβρη του 2019, η αστυνομία έμπαινε σε κινηματογράφους για να βγάζει νέους ανθρώπους σηκωτούς επειδή έβλεπαν την ταινία “Joker”, κάνατε τη Νέα Σμύρνη… Gotham City. Όταν το Δεκέμβρη του 2019, μαινόμενοι άνδρες της ΔΡΑΣΗ έμπαιναν στο σπίτι του Δημήτρη Ινδαρέ, τον έδεναν πισθάγκωνα, του έβαζαν κουκούλα και τον βασάνιζαν. Όταν τον περασμένο Φλεβάρη, άνδρες των ΜΑΤ στη Χίο έσπαγαν αμάξια και έβριζαν τους κατοίκους αποκαλώντας τους τουρκόσπορους. Όταν η αστυνομία τον Οκτώβρη, ξυλοκοπούσε και προχωρούσε σε συλλήψεις μαθητών στο Μαρούσι, τους οποίους κρατούσε επί τέσσερις μέρες φυλακισμένους στη ΓΑΔΑ σαν κοινούς εγκληματίες. Όταν τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στον Βόλο, ο 27χρονος Βασίλης Μάγγος έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού από άνδρες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ και ένα μήνα μετά άφηνε την τελευταία του πνοή. Όταν το Μάϊο η αστυνομία επιτέθηκε αναίτια σε νέους και νέες που απλά κάθονταν στις πλατείες στην Αγ. Παρασκευή, την Κυψέλη, την Καλλιθέα και την Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης Όταν άνδρες των ΜΑΤ το Νοέμβρη, ψέκαζαν πεντάχρονο παιδί με τη μητέρα του σε έφοδό τους σε καφετέρια στο Γαλάτσι. Όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια στους χιλιάδες ανθρώπους που γιόρταζαν μια σπουδαία δημοκρατική νίκη της κοινωνίας μας, την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην επιτροπή Αλιβιζάτου, λέγοντας: «Στήσατε μια επιτροπή για τη διερεύνηση της αστυνομικής βίας και θέσατε επικεφαλής έναν πανεπιστημιακό, τον κο Αλιβιζάτο. Αυτή η επιτροπή όπως μάθαμε πρόσφατα από τον ίδιο, δεν υφίσταται εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Γιατί μετά την υπόθεση Ινδαρέ, όπως ο ίδιος ο κος Αλιβιζάτος περιγράφει στο βιβλίο που πρόσφατα εξέδωσε, αντιλαμβανόμενος ότι ο ρόλος του ήταν διακοσμητικός εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι δεν θα επιτρέψει η επιτροπή του να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τη κάλυψη έκνομων ενεργειών της αστυνομίας. Και όταν είδε ότι η αστυνομία του κου Χρυσοχοίδη όχι μόνο δε ζητά συγνώμη από τον Ινδαρέ αλλά επιπλέον τον κατηγορεί και για συμπαιγνία με τους καταληψίες, αποφάσισε να επισπεύσει τη κατάθεση του πορίσματός και να παύσει τη λειτουργία της. Έκτοτε ουδείς ενδιαφέρθηκε. Ούτε να ρωτήσει ούτε να απαντήσει στην Επιτροπή. Ήταν προφανώς μιας χρήσης. Σπεύσατε όμως προχθές και κατόπιν της ερώτησής μου να τον φωνάξετε στο Μαξίμου. Και ώς εκ θαύματος μετά από ένα χρόνο βρέθηκε και η απάντηση στο πόρισμά του. Μόνο που η απάντηση έχει προχθεσινή ημερομηνία και συντάχθηκε ένα χρόνο μετά, μόνο και μόνο για να μη εξευτελιστείτε».

Αυγενάκης: Ποστάρισμα με… είδηση για την επόμενη σεζόν!

Τζέγκο: Όλη η ζωή του στον Άρη σε 32 λεπτά: «Δικαιωμένος 100% με την επιλογή μου»

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «H Νέα Σμύρνη έγινε… Gotham City»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.