ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας: «Το VAR θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Στο συνέδριο του ΣΕΠΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη χρησιμοποίηση του VAR και κατά πόσο θα βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο
Τσίπρας: «Το VAR θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Στο συνέδριο του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) έδωσε το παρών ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Δευτέρας (7/5). Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνεργασία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με τα αρμόδια Υπουργεία που έχουν σχεδιάσει εμβληματικά έργα και έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότησή από εθνικούς πόρους.

Μεταξύ των προκηρύξεων για τα έργα που έχουν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα έχουν ανάδοχο εντός του έτους, ο Τσίπρας έκανε αναφορά στο VAR και την εφαρμογή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά τα τέσσερα θέματα που ανέφερε ο πρωθυπουργός:

α) τη δημιουργία μίας κεντρικής υποδομής ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των φορέων του δημοσίου με χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών’, που θα επιφέρει ετήσια εξοικονόμηση για τα δημόσια οικονομικά της τάξης των 400 εκατ. ευρώ.

β) το έργο της «ευφυούς γεωργίας» που με την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών όπως το διαδίκτυο των πραγμάτων και οι Διαστημικές Τεχνολογίες, εξοικονομεί κόστη για τον αγρότη και βελτιώνει το αγροτικό προϊόν,

γ) την ενίσχυση της διαφάνειας στην κυκλοφορία των εντύπων, τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού και τη δημιουργία αξιόπιστων στοιχείων για την κυκλοφορία των εντύπων με το έργο για το Barcode, (τον γραμμωτό κώδικα), με το οποιο όπως είπε ο πρωθυπουργός τελειώνουν τα «καπέλα» στον Τύπο και γίνεται πιο διαφανής και ουσιαστική η διανομή της δημόσιας διαφήμισης στα έντυπα.

δ) Στο ποδόσφαιρο για την εφαρμογή του VAR στα ελληνικά γήπεδα που υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων από τους διαιτητές ποδοσφαιρικών αγώνων και θα ενισχύσει όπως τόνισε ο πρωθυπουργός την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσίπρας: «Το VAR θα ενισχύσει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.