ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τσίπρας: «Τριήμερο εθνικό πένθος»

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού της χώρας για τις φονικές πυρκαγιές
Τσίπρας: «Τριήμερο εθνικό πένθος»

Οι ώρες που βιώνουν οι Έλληνες δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις και όλοι θρηνούν για τις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο διάγγελμά του, έθεσε τη χώρα σε τριήμερο εθνικό πένθος, ενώ τόνισε πως κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος.

Αναλυτικά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού: «Σήμερα η Ελλάδα πενθεί. Στη μνήμη όσων χάθηκαν κηρύττουμε τριήμερο εθνικό πένθος. Δεν πρέπει να το αφήσουμε να μας καταβάλει. Αυτές οι ώρες είναι ώρες θάρρους, αλληλεγγύης.

Μόνο έτσι, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία. Είναι ώρα κινητοποίησης και αγώνα, να νικήσουμε τη φωτιά, να βρούμε τους αγνοούμενους, να μη θρηνήσουμε άλλες ζωές και να απαλύνουμε τον πόνο όσων έχουν πληγεί.

Με απόλυτο σεβασμό στους πυροσβέστες, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων, του λιμενικού και της αστυνομίας, αλλά και στους εθελοντές δεσμεύομαι πως τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο. Τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απαντήσεις”.

Ευχαριστούμε όλους τους ξένους ηγέτες που πρόσφεραν τη βοήθεια τους. Τους ευχαριστούμε που η σκέψη τους είναι δίπλα μας. Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις μας, θα σταθούμε όρθιοι».

Απίστευτες εικόνες! Τα εναέρια πλάνα από την πυρκαγιά (vid)

LIVE – Εθνική τραγωδία με 76 νεκρούς, φόβοι για πολλούς περισσότερους (upd)

Οι ψυχές που θα ξεχάσεις…είχαν όνομα, όπως κι αυτοί που έτρεξαν να τις σώσουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τσίπρας: «Τριήμερο εθνικό πένθος»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.