ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζανάκης: «Ανοσία 60-62% τον Αύγουστο», τι είπε για το εισπνεόμενο φάρμακο κορονοϊού

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε για την πιθανότητα lockdown σε νησιά όπου το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί σημαντικά.
Τζανάκης: «Ανοσία 60-62% τον Αύγουστο», τι είπε για το εισπνεόμενο φάρμακο κορονοϊού

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, έκανε τη δική του εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και για το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, έκανε τη δική του εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας αλλά και για το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο.

Η  ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα που εξαπλώνεται είναι έντονη, καθώς «κοκκινίζει» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κάτι που αποτυπώνεται στην αύξηση των νέων κρουσμάτων αλλά και των διασωληνώσεων.

«Είμαστε στην αρχή της κορύφωσης του τέταρτου κύματος», εκτίμησε ο κ. Τζανάκης, με την τάση να αναμένεται να σταθεροποιηθεί και να αρχίσει να αποκλιμακώνεται μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Την ίδια ώρα, στο τέλος Αυγούστου το τείχος ανοσίας μετά και την αναμενόμενη περαιτέρω επιβράδυνση των εμβολιασμών, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι δεν θα ξεπεράσει το 60%-62%.

Υποβάθμισε εξάλλου την ανησυχία που υπάρχει για μεγάλους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς, καθώς όπως είπε ο πραγματικός τους πληθυσμός τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι πολλαπλάσιος του εγγεγραμμένου μόνιμου πληθυσμού. Ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Μυκόνου όπου αυτή την περίοδο βρίσκονται περίπου 200.000 άτομα και όχι 10.000.

Τέλος, για το ισραηλινό εισπνεόμενο φάρμακο διευκρίνισε ότι σχεδιάζεται να δίνεται σε όσους έχουν μολυνθεί. Επειδή είναι εισπνεόμενο είναι εύκολο να το παίρνει κανείς οπουδήποτε και όχι μόνο στο νοσοκομείο.

Οι κλινικές δοκιμές, ωστόσο, θα μας δείξουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του. Είμαστε μακριά ακόμα από το να ξέρουμε τα οφέλη και τις παρενέργειες που μπορεί να έχει.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Παρασκευή (30/7)

Καθηγητής Πανεπιστημίου: Όλοι θα χρειαστούμε τρίτη δόση εμβολίου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Χωρίς οίκτο! Η Ολλανδία «βούλιαξε» με 33-1 τη Νότια Αφρική

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τζανάκης: «Ανοσία 60-62% τον Αύγουστο», τι είπε για το εισπνεόμενο φάρμακο κορονοϊού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.