ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζανάκης: «Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και παιδιά»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μίλησε για τους κινδύνους της μετάλλαξης Δέλτα.
Τζανάκης: «Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και παιδιά»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, μίλησε για τους κινδύνους της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, σε δηλώσεις του, στον τηλεοπτικό σταθμό Open, μίλησε για την μετάλλαξη Δέλτα, του κορονοϊού.

Αρχικά τόνισε: «Πως η Κρήτη ακόμα και όταν βρισκόταν σε έξαρση ο ιός, αυτή δεν είχε αναλογικά τόσα κρούσματα. Την… χτύπησε μόνο το τρίτο κύμα, το πρώτο και το δεύτερο δεν την επηρέασαν.

Εμείς με το εργαστήριο μας ανακαλύψαμε πρώτοι την βρετανική μετάλλαξη, έτσι κάναμε και με την δέλτα, που είναι η ινδική μετάλλαξη».

Ενώ συνέχισε για το θέμα: «Στην Κρήτη δεν έχουμε βρει τον πρώτο που το έφερε, τον ασθενή μηδέν. Πάντως έχουμε 19 περιπτώσεις από νέους με την μετάλλαξη, που πήραν μέρος σε εκδηλώσεις.

Γι’ αυτόν που τον έφερε μπορεί να ταξίδεψε στο εξωτερικό και να γύρισε με αυτόν. Μπορεί όμως να πήγε στην υπόλοιπη Ελλάδα και πάλι να κόλλησε από εκεί.

Εμείς μελετάμε την πορεία του ιού την Πορτογαλία, γιατί και όσον αφορά τον πληθυσμό αλλά και την συμπεριφορά μιάζει στην χώρα μας. Εκεί ενώ μειώθηκαν πολύ τα κρούσματα, αυξήθηκαν πολύ και πάλι.

Ο λόγος μάλλον είναι το στέλεχος Δέλτα. Έτσι ίσως δούμε μέσα στο καλοκαίρι, μία διαχειρίσιμη αναταραχή. To κακό με το στέλεχος δέλτα είναι πως… ξεκλειδώνει το ανοσοποιητικό των νέων και ιδιαίτερα των παιδιών. Επομένως πρέπει να τα προστατέψουμε, με το να πάμε και να εμβολιαστούμε».

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πτήσεις: Νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα

Euro 2020: Συνέχεια με την ματσάρα Βέλγιο – Πορτογαλία

Survivor spoiler 27/6: Ποιος κερδίζει στο Ελλάδα – Ρουμανία;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τζανάκης: «Η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και παιδιά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.