ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζανακόπουλος: «Η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια»

«Μέχρι πριν λίγο καιρό η Τουρκία μας έλεγε ότι είναι ένα κράτος δικαίου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τζανακόπουλος: «Η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια»

Πως δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Alpha 9.89.

Όπως είπε η ανταλλαγή δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αλλά ούτε και να την αποδεχτεί η Ελλάδα καθώς, κάτι τέτοιο θα συνιστούσε «παραβίαση των δικαιοκρατικών αρχών».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μέχρι πριν λίγο καιρό η Τουρκία μας έλεγε ότι είναι ένα κράτος δικαίου και για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες ώστε να υπάρξει η ετυμηγορία των τουρκικών δικαστηρίων. Οτιδήποτε πέρα από αυτό δεν ανήκει στη σφαίρα της διεθνούς νομιμότητας. Επομένως δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική μπορεί κανείς να κάνει δηλώσεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις πάνω στο θέμα αυτό», και συνέχισε λέγοντας:

«Προσωπικά προτιμώ να κρατήσω τη δήλωση του κ. Ερντογάν για την ανάγκη ειρηνικής επίλυσης των διμερών διαφορών αλλά και αυτών ΕΕ-Τουρκία».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τζανακόπουλος: «Η Τουρκία έχει ξεπεράσει τα όρια»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.