Τζέφρι Πάιατ:«Αναταράξεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ ενόψει επανεκλογής του Ερντογάν» (vid)


Sportime Team

Τζέφρι Πάιατ:«Αναταράξεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ ενόψει επανεκλογής του Ερντογάν» (vid)


Την άποψη πως, η Ελλάδα αλλά και οι ΗΠΑ, θα έρθουν αντιμέτωπες με πολλές αναταραχές ενόψει της επανεκλογής του Τούρκου προέδρου, εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης ωστόσο, τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της Ελλάδας με τη γείτονα ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους δύο Έλληνες στρατιώτες.

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής του Προέδρου Ερντογάν. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη. Σε πολύ μεγάλο βαθμό θεωρώ ότι αποτελούν πολιτική ατζέντα, ωστόσο δεν θέλω να τα αγνοήσω», υποστήριξε ο Τζέφρι Πάιατ και αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είπε:

«Αυτή η δουλειά μου έμαθε πριν από καιρό να μην κάνω προβλέψεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και ότι πιστεύουμε ότι αυτοί οι δυο στρατιωτικοί πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Επίσης, πιστεύουμε ότι είναι συμφέρον, τόσο για την Τουρκία όσο και για την Ελλάδα να υπάρξει μια σταθερή, συνεργατική, ομαλή σχέση μεταξύ των δυο χωρών. Η Ελλάδα έχει μεγάλη ‘ήπια ισχύ’ καθώς υπάρχουν πολλοί Τούρκοι που θέλουν έναν ευρωπαϊκό τρόπο ζωής».

Δείτε το βίντεο:


Sportime Extras