ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tζήμερος για Ιταλία: Τα μαθηματικά του θανάτου

Τον εφιάλτη που ζει η Ιταλία με τους χιλιάδες νεκρούς, με φόντο την επιδημία κορονοϊού, προσπαθεί να εξηγήσει ο Θάνος Τζήμερος,  με «όπλο» τον αριθμό των θανάτων ηλικιωμένων που ήδη συνέβαιναν στην γειτονική χώρα πριν την πανδημία . Ο ιδρυτής και νυν πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!», σύμβουλος marketing και ιδιοκτήτης εταιρείας επικοινωνίας αναφέρει ότι:...
Tζήμερος για Ιταλία: Τα μαθηματικά του θανάτου

Τον εφιάλτη που ζει η Ιταλία με τους χιλιάδες νεκρούς, με φόντο την επιδημία κορονοϊού, προσπαθεί να εξηγήσει ο Θάνος Τζήμερος,  με «όπλο» τον αριθμό των θανάτων ηλικιωμένων που ήδη συνέβαιναν στην γειτονική χώρα πριν την πανδημία .

Ο ιδρυτής και νυν πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!», σύμβουλος marketing και ιδιοκτήτης εταιρείας επικοινωνίας αναφέρει ότι: «Η Ιταλία έχει πληθυσμό 62.500.000 περίπου. Το 2019, το 21.69% του πληθυσμού ήταν πάνω από 65 ετών: 5.817.819 άνδρες και 7.683.330 γυναίκες. Το προσδόκιμο ζωής ήταν 79,7 έτη για τους άντρες και 85,2 για τις γυναίκες. Το 2019 πέθαναν 660.375 Ιταλοί, δηλαδή 1809 ΚΑΘΕ μέρα. Για το 2020 λόγω της γήρανσης του πληθυσμού αναμένονταν 666.125 θάνατοι, δηλαδή 1820 θάνατοι ΚΑΘΕ μέρα».

«Οι περισσσότεροι από αυτούς είναι προφανές ότι θα συνέβαιναν στις ηλικίες πάνω από 70, από διάφορες αιτίες συμπεριλαμβανομένης της πνευμονίας, της γρίπης και άλλων λοιμώξεων», αναφέρει.

«Άρα για να δούμε το πόσο φονικός είναι ο ιός θα πρέπει να συγκρίνουμε τον ΣΥΝΟΛΙΚΟ αριθμό θανάτων ανά ημέρα στην Ιταλία ΠΡΙΝ την έλευση του κορονοϊού και ΜΕΤΑ. Δηλαδή ο κορονοϊός “ομαδοποιεί” ως προς το αίτιο, θανάτους που θα συνέβαιναν, υπό κανονικές συνθήκες, ούτως ή άλλως, και δίνει ένα τρομακτικό, μόλις το ακούς, άθροισμα, ειδικά αν βλέπεις και τα φέρετρα στη σειρά. Όμως ΚΑΘΕ μέρα του 2020, τον Ιανουάριο, η υγιής Ιταλία είχε 1820 φέρετρα κατά μέσο όρο, απλώς επειδή ο άνθρωπος είναι… θνητός», γράφει ο κ. Τζήμερος.

«Αυτό λένε τα ψυχρά μαθηματικά και η κοινή λογική. Προσοχή: δεν λέω ότι κακώς λαμβάνονται μέτρα, διότι όντως μπορεί να έχει προκύψει πολύ μεγάλη αύξηση νεκρών, λέω ότι κάθε σοβαρή μελέτη στατιστικών γίνεται συγκρίνοντας», καταλήγει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Tζήμερος για Ιταλία: Τα μαθηματικά του θανάτου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.