ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζήμερος: Στέλνει εξώδικο σε αθλητικά sites

Για ανακριβή και συκοφαντικά δημοσιεύματα κάνει λόγω ο Θάνος Τζήμερος, με εξώδικο που έχει αποστείλει σε αθλητικές ιστοσελίδες. Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, μέσα από το προφίλ σου σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στρέφεται εναντίο του gazzetta.gr αλλά και του sdna.gr καθώς όμως σημειώνει με συγκεκριμένες αναρτήσεις τους τον συκοφαντούν, βασισμένες σε δηλώσεις του σε ραφιοφωνικό σταθμό....
Τζήμερος: Στέλνει εξώδικο σε αθλητικά sites

Για ανακριβή και συκοφαντικά δημοσιεύματα κάνει λόγω ο Θάνος Τζήμερος, με εξώδικο που έχει αποστείλει σε αθλητικές ιστοσελίδες.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, μέσα από το προφίλ σου σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στρέφεται εναντίο του gazzetta.gr αλλά και του sdna.gr καθώς όμως σημειώνει με συγκεκριμένες αναρτήσεις τους τον συκοφαντούν, βασισμένες σε δηλώσεις του σε ραφιοφωνικό σταθμό.

Μάλιστα ο ίδιος με νέα του ανάρτηση χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις κάνοντας λόγ για «αλήτες της σκόπιμης και στοχευμένης συκοφαντίας».

Στην πρώτη του ανάρτηση ο πρόεδρος του κόμματος «δημιουργία, ξανά!» σημειώνει:

Στον ιστότοπο gazzetta.gr την 31η Ιανουαρίου 2019 αναρτήσατε άρθρο με τον συκοφαντικό τίτλο:

Πρόκληση Τζήμερου: «Ο Ζαγοράκης είναι Μπαοκτζής που δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά».

Στο κείμενο του άρθρου αναφέρετε επί λέξει:

Επίθεση στον Θοδωρή Ζαγοράκη εξαπέλυσε ο Θάνος Τζήμερος, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και για τον ΠΑΟΚ.

Επίθεση στον Θοδωρή Ζαγοράκη, με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και για τον ΠΑΟΚ, εξαπέλυσε ο Θάνος Τζήμερος.

Ο επικεφαλής του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» χρησιμοποίησε ακραίους χαρακτηρισμούς για τον πρώην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας σε ραδιοφωνική του τοποθέτηση στον «Flash 99,4».

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Το παιχνίδι πρέπει να αυτοδιοικείται, η Πολιτεία εκμεταλλεύτηκε το ποδόσφαιρο για να παίρνει τα ψηφαλάκια των οπαδών. Για ποιον λόγο επελέγη ο Ζαγοράκης ως ευρωβουλευτής, ένας άνθρωπος που δυσκολεύεται να μιλήσει ελληνικά και δεν έχει καμία σχέση με ιδεολογίες, ευρωπαϊκές ολοκληρώσεις;

Εν πάση περιπτώσει, δεν θα έπρεπε να ήταν αυτός που θα εκπροσωπούσε ένα κράτος στην Ευρώπη. Επελέγη ως επικεφαλής των ΠΑΟΚτσήδων. Γιατί διαμαρτύρεται που τον διέγραψε η Νέα Δημοκρατία για αυτόν τον λόγο από ευρωβουλευτή; Ως Μπαοκτζή δεν τον επέλεξε;».

 

Το άρθρο σας είναι ανακριβές και συκοφαντικό για τους εξής λόγους:

  1. Προκαταλαμβάνει τον αναγνώστη με τις λέξεις “πρόκληση”, “επίθεση εξαπέλυσε”, “απαράδεκτος χαρακτηρισμούς”. Ουδεμία επίθεση εξαπέλυσα. Αναφερθηκα στην ανεπάρκεια του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή για τον ρόλο του ευρωβουλευτή. Τι το “προκλητικό”, “ακραίο” και “απαράδεκτο” υπάρχει σ΄ αυτά που είπα; Προφανώς όταν αναφέρομαι στην ικανότητα του κου Ζαγοράκη στη χρήση της ελληνικής γλώσσας δεν εννοώ τα Ελληνικά της καθημερινής συνεννόησης αλλά την κατοχή της γλώσσας στο επίπεδο εκείνο που απαιτείται για την κατανόηση και την διατύπωση των δύσκολων εννοιών που αφορούν στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

 

  1. Πού ακούσατε επίσης “απράδεκτους χαρακτηρισμούς και για τον ΠΑΟΚ”; Στον ΠΑΟΚ δεν αναφέρθηκα καθόλου, σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης.

 

  1. Για να στηρίξετε τη συκοφαντία σας προχωρήσατε και σε δύο άλλες παραποιήσεις του λόγου μου. Γράψατε ότι αποκάλεσα τον κο Ζαγοράκη “Μπαοκτζή”, κάτι που δεν συνέβη. Τον αποκάλεσα “Παοκτσή”, κάτι που ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ακούγοντας τη συνέντευξη. Βασιστήκατε προφανώς στο σχόλιο του δημοσιογράφου που παράκουσε αλλά αγνοήσατε το ότι διόρθωσα τον δημοσιογράφο την ίδια στιγμή λέγοντας ότι Παοκτσή τον αποκάλεσα και όχι “Μπαοκτζή”. Άλλωστε μιλούσαμε όχι στο studio αλλά από τηλεφώνου: η ευκρίνεια δεν είναι απόλυτη, η ηχητική διαφορά των λέξεων Παοκτσή και Μπαοκτζή είναι ελάχιστη και δεν είναι απίθανο κάποιος να ακούσει κάτι λανθασμένα. Όμως εφόσον επιβεβαίωσα το τι ακριβώς είπα, γιατί δεν το λάβατε υπόψη;

 

  1. Αφαιρέσατε εντελώς τη φράση που αναφέρεται στον κο Ζαγοράκη “Έκανε τη δουλειά του μια χαρά.” Δεν σας βόλευε για να στηθεί η συκοφαντία της “προκλητικής επίθεσης”.

 

  1. Αντιστρέψατε κατά 180 μοίρες το νόημα της φράσης που αναφέρεται στην Νέα Δημοκρατία. Η φράση μου είναι “Έκανε τη δουλειά του μια χαρά. Γιατί διαμαρτύρεται η Νέα Δημοκρατία και τον διέγραψε από ευρωβουλευτή; Δεν τον επέλεξε γι’ αυτόν τον λόγο;” Για όποιον γνωρίζει στοχειωδώς Ελληνικά, είναι προφανές ότι κατακρίνω την Νέα Δημοκρατία που διέγραψε τον κο Ζαγοράκη από ευρωβουλευτή και όχι τον ίδιον στον οποίο αναγνωρίζω ότι υπεράσπισε τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ με αποτελεσματικότητα – απόδειξη η άμεση νομοθετική παρέμβαση του πρωθυπουργού. Η φράση που δήθεν κατά το δημοσίευμά σας είπα είναι η “Γιατί διαμαρτύρεται που τον διέγραψε η Νέα Δημοκρατία για αυτόν τον λόγο από ευρωβουλευτή;” Είναι προφανές ότι αντιστρέφει απολύτως το νόημα του κειμένου.

 

  1. Δεν παραθέσατε πουθενά το link της συνέντευξής μου ώστε ο αναγνώστης του άρθρου να μπορεί να την ακούσει. Γιατί; Είναι προφανές ότι αν την άκουγε θα διαπίστωνε την ανακρίβεια του άρθρου σας. Επίσης, κατά παράβαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας παραθέσατε μόνο ένα μικρό τμήμα (και αυτό παραποιημένο) από την συνέντευξή μου της οποίας το βασικό θέμα ήταν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και η μη ανάμειξη του κράτους.

 

Το αποτέλεσμα της συκοφαντικής σας δημοσίευσης είναι να δέχομαι κατά συρροήν ύβρεις και απειλές από φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι τελούντες υπό το κράτος της αγανάκτησης θεωρούν ότι “παίζω το παιχνίδι” των αντιπάλων του και επιπλέον το κόμμα του οποίου προεδρεύω να υφίσταται μείωση της εκλογικής του δύναμης καθώς πολλοί ψηφοφόροι της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΞΑΝΑ και ταυτόχρονα φίλαφλοι του ΠΑΟΚ που δεν μπόρεσαν να βρουν τη συνέντευξη ώστε να την ακούσουν, θεώρησαν ότι ο πρόεδρος του κόμματος που υποστήριζαν τους αδίκησε και τους προσέβαλε.

 

Για τους λόγους αυτούς Διαμαρτύρομαι έντονα ενώπιον κάθε αρμόδιας Αρχής για τη παραπάνω αντισυμβατική και αντίθετη στο Νόμο συμπεριφορά σας, και σας Προσκαλώ όπως το ταχύτερον αφότου θα λάβετε τη πρόσκλησή μου αυτή, επανορθώσετε με δημοσίευμά σας με τα ίδια στοιχεία και στην ίδια θέση της ηλεκτρονικής σας εφημερίδας. Σε περίπτωση που δεν το κάνετε σας ενημερώνω πως θα προχωρήσω εναντίον σας σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αγωγή. Το δημοσίευμα επανόρθωσης θα αναφέρει τα παρακάτω.

 

Ζητούμε συγγνώμη από τον κο Τζήμερο για ανακριβές δημοσίευμά μας.

 

Στη συνέντευξή του στον Flash 99,4 o Θάνος Τζήμερος εξέθεσε την άποψή του πως το ποδόσφαιρο πρέπει να διοικείται μόνο του χωρίς καμμία παρέμβαση από πλευράς Πολιτείας. Δεν επιτέθηκε ούτε στον ΠΑΟΚ ούτε στον Ζαγοράκη και δεν τον αποκάλεσε Μπαοκτσή όπως λόγω κακής πληροφόρησης γράψαμε. Αντιθέτως αναγνώρισε ότι ο Ζαγοράκης έκανε πολύ καλά τη δουλειά του υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Στο στόχαστρο του κου Τζήμερου ήταν η Νέα Δημοκρατία για την οποία αναναρωτήθηκε: “Έκανε τη δουλειά του μια χαρά. Γιατί διαμαρτύρεται η Νέα Δημοκρατία και τον διέγραψε από ευρωβουλευτή; Δεν τον επέλεξε γι’ αυτόν τον λόγο; Ως Παοκτσή δεν τον επέλεξε;”

Ζητούμε συγγνώμη από τον κο Τζήμερο.

Το τι ακριβώς είπε ο Θάνος Τζήμερος για τον ΠΑΟΚ και τον Ζαγοράκη μπορείτε να το ακούσετε εδώ (Flash 99,4): https://www.youtube.com/watch?v=M_FpOImlogo&t=822s

και εδώ (STATUS 107,7): https://www.youtube.com/watch?v=VsydUzHoReU

Ενώ στη δεύτερη ανάρτησή του αναφέρει: «Έστειλα εξώδικο και στο SDNA. Οι αλήτες της σκόπιμης και στοχευμένης συκοφαντίας που αυταποκαλούνται δημοσιογράφοι θα πληρώσουν. Ούτε έναν δεν πρόκειται αν αφήσω σε χλωρί κλαρί. Ακόμα κι αν χρειαστεί να κατασκηνώσω στην Ευελπίδων».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τζήμερος: Στέλνει εξώδικο σε αθλητικά sites», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.