ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Uber: Αναστέλλει τη λειτουργία του uberX στην Ελλάδα

Δείτε τι ανακοίνωσε η εταιρεία
Uber: Αναστέλλει τη λειτουργία του uberX στην Ελλάδα

Την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας uberX στη χώρα μας, ανακοίνωσε η εταιρεία Uber, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της επικαλείται την καινούργια νομοθεσία που ψηφίστηκε και θέτει συγκεκριμένους περιορισμούς στον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την Uber και μεταδίδεται από το πρακτορείο Reuters:

«Νέα τοπική νομοθεσία ψηφίστηκε πρόσφατα με προβλέψεις που έχουν αντίκτυπο στις υπηρεσίες μεταφορικού έργου (ride-sharing services). Πρέπει να εξετάσουμε αν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε εντός του νέου πλαισίου και έτσι αναστέλλουμε το UberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μια κατάλληλη λύση.Ξεκινώντας από μία απλή ιδέα, να μετακινείσαι με το πάτημα ενός κουμπιού, η Uber έχει γίνει παγκοσμίως μία εφαρμογή που διευκολύνει ημερησίως 15 εκατομμύρια μετακινήσεις σε πάνω από 600 πόλεις σε 65 χώρες.

Από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή μας.

Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber.

Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων».

H εταιρεία ανέφερε ακόμα στην προσωπική σελίδα της στο Facebook:

https://www.facebook.com/ubergreece/posts/2061953327165450

UPDATE 13:40

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Uber στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;» και συνέχισε λέγοντας:

«Όποιοι θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Επιπρόσθετα ο κ.Σπίρτζης, δεν παρέλειψε να απαντήσει σε όσους τον κατηγορούν, πως έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να διώξει την Uber από την Ελλάδα, σχολίαζοντας πως: «δεν ξέρουν τι τους γίνεται» ενώ τους ευχήθηκε «Καλό Πάσχα και σε αυτούς και στην Uber».

UPDATE 14:10

Και το δικό του σχόλιο έκανε  έμμεσα χωρίς να κατονομάσει όμως και ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α, Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας αλλά και των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ας καταλάβουν όλοι, ότι στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι που θα την υπερασπίζονται και θα την τιμούν. Ο νόμος 4530/2018 είναι προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών. Και πιστώνεται στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, τον κ. Σπίρτζη και τον κ. Μαυραγάνη.

Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί ή δεν τον συμφέρει να τηρεί και να σέβεται τους νόμους της χώρας μας μπορεί να αποχωρεί και να μας γράφει…

Δικαιοσύνη στην οικονομία και δικαίωση της εργασίας επεδίωξε -και το πέτυχε- μόνο η κυβέρνηση. Ουδείς από τα υπόλοιπα κόμματα. Κι αυτό δεν το ξεχνάμε..».

https://www.facebook.com/sata.taxi/posts/2136700073013972

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Uber: Αναστέλλει τη λειτουργία του uberX στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.