Βαγγέλης Γιακουμάκης: Αρχίζει την Πέμπτη (10/6) η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του νεκρού φοιτητή που υπέστη άγριας μορφής bullying.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν φοιτητής κρητικής καταγωγής στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι.

Στοιχεία και μαρτυρίες που βγήκαν στο φως έδειξαν ότι, ήδη πριν τον θάνατό του, υπήρξε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από συμφοιτητές του, και συγκεκριμένα από ομάδα συντοπιτών του με έντονη παραβατική συμπεριφορά.

Οι γονείς του άτυχου νεαρού, λίγο πριν ξεκινήσουν για το ταξίδι τους για την πόλη όπου θα γίνει το δικαστήριο μίλησαν στην ΕΡΤ για τα συναισθήματά τους, ζητώντας δικαίωση.

«Πάμε στη δίκη για την ψυχούλα του. Μαζεύουμε και οι δυο τις δυνάμεις μας και πάμε για εκείνον. Θέλω να τιμωρηθούν και ας πάω χίλιες φορές ακόμα στα Γιάννενα. Θέλω να ακούω τη λέξη ένοχοι γιατί παλέψαμε πολύ να την ακούσουμε αυτήν τη λέξη. Τη λέξη “φιλία” την πήγαν αυτοί εκεί που τη θέλανε. Δεν μπορούν να μας πούνε ότι ήταν φίλοι του», ανέφερε η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή τόνισε: «Η δικαίωση του Βαγγέλη μου είναι ο κόσμος. Η αγάπη του κόσμου. Μετά από έξι χρόνια παλεύω για τη δικαίωση των αξιών του. Ευτυχώς, βλέπω ότι υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι με τα πιστεύω του Βαγγέλη μου. Εσείς όλοι που αγαπάτε τον Βαγγέλη μας δίνετε δύναμη», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

MasterChef – τελικός: «Κάγκελο» ο Κοντιζάς στο επεισόδιο – Δείτε τι έγινε (video)

MasterChef τελικός: Το Twitter αποθεώνει την Μαργαρίτα!

Τελικός Masterchef: Θέλει ο Πάνος Ιωαννίδης να τον φιλήσει, αλλά του κάνει το δύσκολο