ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαγγέλης Μαρινάκης και Αλέξης Τσίπρας μαζί στα Θεοφάνεια – Τι μπορεί να σημαίνει πολιτικά και αθλητικά η κοινή τους παρουσία

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν μαζί στον Πειραιά για τον εορτασμό των Θεοφανείων με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει αθλητικά και πολιτικά.
Βαγγέλης Μαρινάκης και Αλέξης Τσίπρας μαζί στα Θεοφάνεια – Τι μπορεί να σημαίνει πολιτικά και αθλητικά η κοινή τους παρουσία

Σπάνια βλέπεις να είναι τόσο κοντά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Αλέξης Τσίπρας. Σαν εικόνα ακόμα σπανιότερο. Η συγκεκριμένη κοινή εμφάνιση λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές έχει τη σημασία της. Πολιτικά ασφαλώς και αθλητικά βεβαίως βεβαίως.

Κάποια απτή σύνδεση δεν μπορεί να υπάρξει. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα μπορούσε να είναι αλλού πέραν του Πειραιά και το πλευρό του Δημάρχου που στήριξε, Γιάννη Μώραλη. Κάθε χρόνο ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού στον Πειραιά είναι. Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε κι αυτός, μία φορά, τον Πειραιά για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε, μπορεί να πει κάποιος.

Σε τέτοια πράγματα οι συμπτώσεις απλώς δεν μπορεί να είναι συμπτώσεις. Και στο παρελθόν οι δύο πλευρές είχαν αντικρουόμενες θέσεις και σε ένα βαθμό συμφέροντα. Ο Ολυμπιακός με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τουλάχιστον δεν πήγαιναν μαζί. Η συμφωνία των Πρεσπών, τα πάρε-δώσε της Κυβέρνησης Τσίπρα με τον Ιβάν Σαββίδη και πολλά ακόμα είχαν κάνει και το τοπίο εχθρικό.

Το τελευταίο διάστημα βέβαια, Βαγγέλης Μαρινάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε μια δημόσια κόντρα. Μπορεί ο ένας να μην αναφέρει το όνομα του άλλου, αλλά οι καλές σχέσεις που υπήρχαν στο ξεκίνημα της θητείας του Πρωθυπουργού, δεν υφίστανται πλέον.

Τουλάχιστον μετά την αναμέτρηση με την Λεωφόρο έγινε σαφές πως ο επίσημος Ολυμπιακός έχει πρόβλημα τον κ. Δημητριάδη και το Μαξίμου. Τη επόμενη μέρα του ντέρμπι, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι που πέταξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ανέφερε πως «δεν εκβιάζομαι».

Νωρίτερα από όλο αυτό το σκηνικό είχε προκαλέσει εντύπωση το ότι οι αποκαλύψεις για παρακολούθηση του τηλεφώνου του Θόδωρου Καρυπίδη με απώτερο σκοπό την παρακολούθηση του Βαγγέλη Μαρινάκη είχαν έρθει από το Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη.

Στα σκόρπια κομμάτι του παζλ προστίθεται ένα ακόμα που έχει να κάνει με την κοινή, τρόπον τινά, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά για τον Αγιασμό των Υδάτων. Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί να έχουμε και ένα νέο μέτωπο με φόντο έναν «κοινό εχθρό».

Πάντως το γεγονός πως κανένα από τα μέσα δεν αναφέρει τίποτε, αφήνει χώρο στο να εξυφαίνονται ιστορίες…

Αθλητικές ειδήσεις

Ολυμπιακός: Τέλος ο Ρέαμπτσιουκ!

Ο Ιβάν Σαββίδης τελείωσε τον Τάσο Κάκο από το OPEN – Ποιος ο ρόλος του Άρη

Μαρτίκας και Βρισηίδα θα φύγουν πρώτοι από το Survivor All Star;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βαγγέλης Μαρινάκης και Αλέξης Τσίπρας μαζί στα Θεοφάνεια – Τι μπορεί να σημαίνει πολιτικά και αθλητικά η κοινή τους παρουσία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…