ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαριές «καμπάνες» σε οδηγούς που κινούνται στη ΛΕΑ μέσω καμερών

Σε 330 ανήλθαν οι παραβάσεις που βεβαίωσε σε στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους τη Δευτέρα.
Βαριές «καμπάνες» σε οδηγούς που κινούνται στη ΛΕΑ μέσω καμερών

Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής: Σε 330 ανήλθαν οι παραβάσεις που βεβαίωσε σε στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους τη Δευτέρα.

Οι έλεγχοι έγιναν στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ).

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι 218 παραβάσεις καταγράφηκαν μέσω ειδικών ηλεκτρονικών τεχνικών συσκευών και οι 112 κατά τη διάρκεια επιτόπιων ελέγχων.

«Η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα ημέρες, χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Η χρήση της ΛΕΑ προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των ΛΕΑ δεν επιτρέπεται», επισημαίνει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, παρόμοιες ειδικές επιχειρήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα δύο αιτήματα του Αναγνωστόπουλου

MasterChef Μαργαρίτα: Με τζιν σορτσάκι στη Μύκονο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βαριές «καμπάνες» σε οδηγούς που κινούνται στη ΛΕΑ μέσω καμερών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.