ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρθολομαίος: «Αν η Αγιά Σοφία γίνει τζαμί, εκατομμύρια Χριστιανοί θα στραφούν κατά του Ισλάμ»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι τυχόν μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί «θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανούς σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ». Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο ζήτημα ενόψει της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου για την προσφυγή που ζητά να εξεταστεί αν στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της...
Βαρθολομαίος: «Αν η Αγιά Σοφία γίνει τζαμί, εκατομμύρια Χριστιανοί θα στραφούν κατά του Ισλάμ»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι τυχόν μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί «θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανούς σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ».

Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο ζήτημα ενόψει της απόφασης του ανωτάτου δικαστηρίου για την προσφυγή που ζητά να εξεταστεί αν στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ είναι αυθεντική ή πλαστή. Σε περίπτωση, που το δικαστήριο δεχθεί την προσφυγή, κρίνει δηλαδή ότι η υπογραφή είναι πλαστή, τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία προσπάθειας μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Ο ψευτογιατρός χειρούργησε θύμα του και το άφησε ανάπηρο!

«Ο τουρκικός λαός έχει την ευθύνη της ανάδειξης αυτής της οικουμενικότητας του μνημείου. Η Αγιά Σοφιά ως μουσείο αποτελεί τόπος και σύμβολο συναντήσεως, αλληλεγγύης και αλληλοκατανοήσεως Χριστιανισμού και Ισλάμ» τόνισε επίσης ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο κήρυγμά του μετά την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Φερίκιοϊ.

Δείτε την αναφορά του κ. Βαρθολομαίου στο 2:19:00 του βίντεο που ακολουθεί:

Η αναφορά του κ. Βαρθολομαίου έχει ως εξής:

«Το έτος 2016 απεστείλαμεν Γράμμα εις τον τότε διευθυντήν Θρησκευτικών Υποθέσεων και εκφράσαμε την ανησυχία μας για την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας. Δεν θα πρέπει αυτός ο Ναός να γίνει αιτία συγκρούσεων μεταξύ των δύο λαών.

Δεν ανήκει μόνο σε αυτόν που κατέχει το μνημείο, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και ο τουρκικός λαός έχει την ευθύνη της ανάδειξης αυτής της οικουμενικότητας του μνημείου.

Η Αγία Σοφία ως μουσείο αποτελεί τόπος και σύμβολο συναντήσεως, αλληλεγγύης και αλληλοκατανοήσεως Χριστιανισμού και Ισλάμ.

Η τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ. Το ζητούμενο, όμως, είναι η ενότητα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βαρθολομαίος: «Αν η Αγιά Σοφία γίνει τζαμί, εκατομμύρια Χριστιανοί θα στραφούν κατά του Ισλάμ»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαρία Καλτσίδη

Η Μαρία Καλτσίδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 8/8/1997. Από παιδί ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Έφτασε μέχρι την Εθνική Νέων Γυναικών και μέχρι σήμερα αγωνίζεται στην Α' Εθνική. Είναι τελειόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ και πριν το Sportime εργάστηκε στην εφημερίδα FORZA.