ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: «Δεν πέτυχε το Lockdown – Να ανοίξουν οι επιχειρήσεις»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για το πάρτι στην Ξάνθη αλλά και τα αποτελέσματα του Lockdown.
Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: «Δεν πέτυχε το Lockdown – Να ανοίξουν οι επιχειρήσεις»

Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για το πάρτι στην Ξάνθη αλλά και τα αποτελέσματα του Lockdown.

Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ανέφερε πως το Lockdown δεν είχε τα αποτελέσματα που έπρεπε, χαρακτήρισε υγειονομική βόμβα το πάρτι στην Ξάνθη, ενώ τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν τα μαγαζιά.

Πιο συγκεκριμένα είπε για το πάρτι στην Ξάνθη: «Είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Πολλοί δεν θα φορούν μάσκα. Προφανώς η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα δείτε ότι θα αρχίσει μέσα σε 10-15 μέρες να έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το lockdown έχει πολύ μικρότερη αποτελεσματικότητα απ’ ό,τι θα θέλαμε. «Ο κόσμος δεν το εφαρμόζει τόσο πολύ. Υπάρχει κόπωση, αμφισβήτηση. Υπάρχουν οι μεταλλάξεις».

Τόνισε ότι η εικόνα είναι τραγική στην Αθήνα και ότι το σύστημα είναι πέρα από τα όρια του.

Ο ίδιος πρότεινε τη επόμενη βδομάδα ή μεθεπόμενη να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις όπου όπως ανέφερε δεν μπορεί να υπάρχει εύκολα συνωστισμός διότι σε μια μικρή επιχείρηση δεν περιμένουν πολλοί πελάτες.

«Έτσι θα άρχιζε να κινείται λίγο η οικονομία, ο κόσμος θα έβρισκε μια βαλβίδα εκτόνωσης και αντί να πηγαίνει με το 4 δήθεν βοήθεια στο σπίτι στο σπίτι του φίλου ή του συγγενή να φάει, να πιει και να γλεντήσει θα το έκανε συντεταγμένα. Το ίδιο πιστεύω πρέπει να γίνει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους. Αντί να πηγαίνει στην πλατεία» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ανέφερε πως τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με φίλους και οικογένειες οι οποίοι στην ουσία έχουν κολλήσει ο ένας από τον άλλον πηγαίνοντας ο ένας στα σπίτια του άλλου. «Εκεί γίνεται το μεγάλος μέρος της διάδοσης άρα πρέπει να δώσουμε εναλλακτική διέξοδο στην ανθρώπινη ανάγκη για επαφή. Δεν υπάρχει σωτηρία αν μαζευόμαστε ομαδικά στις πλατείες. Πρέπει με έξυπνους τρόπους να κόψουμε την μετάδοση».

Μπαρτσελόνα: Ανταλλάσει Γκριεζμάν με Ντιμπάλα!

Μπόλονι: Όταν ο ΠΑΟΚ του Ρουμάνου «έσπασε» το αήττητο σερί του Παναθηναϊκού!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασιλακόπουλος – Κορονοϊός: «Δεν πέτυχε το Lockdown – Να ανοίξουν οι επιχειρήσεις»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.