ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Μάγγος: Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη (vid)

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και το Κίνημα Αλλαγής και η ΚΝΕ στράφηκαν κατά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Βασίλης Μάγγος: Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη (vid)

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 26χρονου ακτιβιστή στο Βόλο, όπως γνωμάτευσε η ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία, παρουσία και του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένειά του.

Βασίλης Μάγγος: Η υπόθεση, πάντως, εξακολουθεί να πυροδοτεί θυελλώδεις πολιτικές αντιδράσεις, καθώς τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και το Κίνημα Αλλαγής και η ΚΝΕ στράφηκαν κατά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατηγορώντας τον για τις δηλώσεις που έκανε πριν ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έρευνα.

Σε οξύ πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος του 26χρόνου Βασίλη Μάγγου από το Βόλο, που πριν από 1 μήνα είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βόλο, για την καύση των σκουπιδιών.

Παρόντες στη νεκροψία που διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Ελένη Καλύβα, ήταν ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του 26χρόνου και ο εισαγγελέας Βόλου, οι οποίοι συμφωνούν με το πόρισμα.

Eίχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο, ο 26χρονος είναι πεσμένος στο οδόστρωμα, ενώ 4 αστυνομικοί τον ξυλοκοπούν, χτυπώντας τον με το γκλοπ και με κλωτσιές.

«Κάποιοι επιχείρησαν στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας που κάνουν να δείξουν ότι υπάρχει ασύστολη, μαζική καταστολή από την πλευρά της αστυνομίας, να συνδέσουν το θάνατο του παιδιού με ένα γεγονός αστυνομικής βίας που συνέβη πριν από 30 ημέρες. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Οι δηλώσεις του Μιχάλη Χροσοχόϊδη, πριν ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έρευνα προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook: «Σε ένα ισχυρό, σύγχρονο και σοβαρό δημοκρατικό κράτος, υπάρχουν θεσμοί, διαδικασίες και μια συγκροτημένη λειτουργία για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου ενός νεαρού παιδιού.

Όλοι οφείλουν να τα σέβονται. Και ειδικά ο αρμόδιος Υπουργός που έσπευσε χθες να προκαταλάβει το ιατροδικαστικό πόρισμα, χωρίς να βρει δυο λόγια να πει για την πρωτοφανή αστυνομική βία, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό που έχει δημοσιευθεί».

Για τον θάνατο του νεαρού εξέδωσε ανακοίνωση και το ΚΙΝ.ΑΛ «Η Πολιτεία έχει την πλήρη ευθύνη να μην παρασύρεται σε μικροκομματικά παιχνίδια, ειδικά όταν αφορά ανθρώπινες ζωές, τις οποίες οφείλει από το Σύνταγμα να εγγυάται και να διερευνά κάθε επιβούλευσή τους»

Ανακοίνωση δημοσιοποίησε και η ΚΝΕ για τον για τον θάνατο του 26χρονου Βολιώτη Βασίλη Μάγγου: «Η κυβέρνηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, προσπαθούν εκ των υστέρων να νομιμοποιήσουν και να συγκαλύψουν ένα πραγματικό και αποδεδειγμένο γεγονός, την αστυνομική βία που υπέστη ο 26χρονος Βασίλης Μάγγος»

Σαφέστερη εικόνα για το τι προκάλεσε το πνευμονολογικό οίδημα του 26χρονου, του 26χρονου, θα δοθεί με την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων.

ΠΗΓΗ: megatv.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασίλης Μάγγος: Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.