ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάσεις 2019: Οι πρώτοι των πρώτων – Έπιασαν πάνω από 19.000 μόρια!

Οι μαθητές που αρίστευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις
Βάσεις 2019: Οι πρώτοι των πρώτων – Έπιασαν πάνω από 19.000 μόρια!

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις 2019 στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Στο φως της δημοσιότητας και τα ονόματα μαθητών που πέτυχαν εντυπωσιακές βαθμολογίες, αρίστευσαν και πέρασαν φυσικά στη σχολή που επιθυμούσαν.

Η Μαρία Τσαμαδιά του Γενικού Λυκείου Λαμίας, ήταν η μαθήτρια που «έσπασε τα κοντέρ» στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου και με την επίδοσή της είχε πει στο στοχεύει στην Οικονομική Σχολή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), μία από τις υψηλότερες σε βάσεις στο φετινό μηχανογραφικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανελλήνιες 2020: Τι αλλάζει – Σε ποια μαθήματα μειώνεται η ύλη

Η Μαρία πήγε εξαιρετικά και στα αγωνίσματα και κατάφερε να περάσει στην 2η θέση από τους υποψηφίους των ημερήσιων ΓΕΛ που διεκδικούσαν τις πολύτιμες θέσεις!

«Ο στόχος επετεύχθη! Το Οικονομικό της ΣΣΑΣ ήταν από την αρχή ο στόχος μου και νομίζω ότι και η τελική σειρά δικαίωσε την προσπάθεια μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο Ανταχόπουλου – Ψυχογιού, στους καθηγητές μου στο 5ο Λύκειο και στους ανθρώπους που με προετοίμασαν για τα αγωνίσματα, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κκ Φώτη Παπίστα, Ηρακλή Οικονόμου και Άκη Ανανιάδη»,δήλωσε η ίδια, καθώς είδε τους κόπους ετών να ανταμείβονται με μία μεγάλη προσωπική επιτυχία.

Βάσεις 2019:

Η Σίσσυ Γλακουσάκηκατάφερε να περάσει τρίτη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και περιμένει με ανυπομονησία, πλέον, να ταξιδέψει στην Αθήνα και να βρει σπίτι για τα υπέροχα φοιτητικά χρόνια που έρχονται.

Η νεαρή κοπέλα μίλησε στο nea kriti για την επιτυχία της, για τα… 19.189 μόρια που έβγαλε και για το λόγο που επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέρασα σ’ αυτή τη σχολή. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό και τα κατάφερα να μπω. Δεν το περίμενα βέβαια ότι θα μπω τρίτη στη σχολή μου»λέει η Σίσσυ. Η ίδια, όπως αναφέρει, επέλεξε αυτή τη σχολή γιατί «και οι δύο μου γονείς είναι πολιτικοί μηχανικοί. Κατά κάποιον τρόπο είχα ζήσει τη δουλειά και μου άρεσε. Μετά είδα και τα μαθήματα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με ενδιέφεραν και την επέλεξα».Να σημειωθεί ότι η σχολή Πολιτικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο φέτος «έπιασε» 16.385 μόρια.

Ακόμα ένας αριστούχος από την Κρήτη, ο Μανώλης Αρχοντάκης ο οποίος τα επόμενα χρόνια θα υπερασπίζεται τον εναέριο χώρο της Ελλάδας καθώς πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή Ικάρων στο τμήμα των ιπτάμενων.Ο Κρητικός μαθητής συγκέντρωσε 19.140 μόρια, στο δεύτερο πεδίο, τα οποία ήταν υπέρ αρκετά για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του.

Τεράστια ήταν και η επιτυχία της Ευανθίας Λεφάκη καθώς κατάφερε να μπει στην πιο.. διάσημη σχολή και μάλιστα το πέτυχα κατακτώντας την δεύτερη θέση πανελλαδικά! Η νεαρή μαθήτρια μάζεψε 19,186 μόρια και πέρασε στην Ιατρική σχολή, με στόχο να υπηρετήσει στο μέλλον από το πόστο του γιατρού, προσφέροντας της υπηρεσίες της στους συνανθρώπους της.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Κάνε follow το Sportime στο Instagram και like στο Facebook.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βάσεις 2019: Οι πρώτοι των πρώτων – Έπιασαν πάνω από 19.000 μόρια!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.