ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βάσεις 2021: Έρχονται ανακοινώσεις – Οι πιθανές ημερομηνίες

Οι πιθανές ημερομηνίες ώστε να ανακοινωθούν οι βάσεις μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2021.
Βάσεις 2021: Έρχονται ανακοινώσεις – Οι πιθανές ημερομηνίες

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος προκειμένου να ανακοινωθούν οι Βάσεις για το 2021 των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Η αγωνία κορυφώνεται για τους μαθητές που έδωσαν Πανελλήνιες εξετάσεις φέτος και περιμένουν να μάθουν σε ποια σχολή θα περάσουν.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις λένε ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και συγκεκριμένα από τις 23 μέχρι τις 28 του μήνα, με πιθανή ημερομηνία τις 25.

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται σύντομα να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση στην οποία θα δίνει τις εν λόγω λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία και ώρα.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση των βάσεων φέτος λόγω των ΕΒΕ, κάτι που θα συμβεί σε όλα τα επιστημονικά παιδεία.

Μάλιστα όπως αναφέρουν βαθμολογητές, σε ορισμένα τμήματα είναι πάρα πολύ πιθανό οι βάσεις να εκτοξευθούν σε μεγάλο αριθμό τμημάτων λόγω των καλύτερων -συγκριτικά με πέρυσι- επιδόσεων των υποψηφίων.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο το «κατώφλι» αναμένεται ότι θα είναι κοντά στο 8, ενώ στο 2ο επιστημονικό πεδίο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για βαθμολογία κοντά στο 9. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο δεν αποκλείεται η βάση να κινηθεί μεταξύ 9 και 10 ενώ στο 4ο επιστημονικό πεδίο, κοντά στο 8, ενώ πέρυσι κινήθηκε γύρω στο 7.

Οι αποκαλούμενες μεσαίες σχολές θα έχουν βάση πάνω από 12 και με το 0,8 του ΕΒΕ θα βγει γύρω στο 10, οπότε αναμένεται και συσσώρευση υποψηφίων καθώς μέχρι το 10 έγραψε η πλειονότητα ενώ αρκετοί φαίνεται ότι έχουν βαθμολογίες γύρω στο 14.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι νέος ιός – Σταματάει μόνο με lockdown»

Επίδομα παιδιού: Αυξημένα ποσά στους δικαιούχους αποκαλύπτει το taxisnet

Συνελήφθη στην Αθήνα Αλγερινός τρομοκράτης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βάσεις 2021: Έρχονται ανακοινώσεις – Οι πιθανές ημερομηνίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.