Άνοδο αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής σε αρκετές σχολές αυξημένου ενδιαφέροντος. Δείτε πού θα κινηθούν.

Άνοδο αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής σε αρκετές σχολές αυξημένου ενδιαφέροντος.

Άνοδο αναμένεται να καταγράψουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής σε αρκετές σχολές αυξημένου ενδιαφέροντος.

Σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου, άνοιξε η εφαρμογή που ενημερώνει του υποψήφιους και τις υποψήφιες των Πανελλήνιων 2021 για τους βαθμούς τους. Έτσι, όσες και όσοι διαγωνίστηκαν φέτος στις Πανελλήνιες μπαίνουν στη διαδικασία υπολογισμού των μορίων τους.

Από τις πρώτες πάντως εκτιμήσεις φαίνεται ότι και  λόγω της θέσπισης της ΕΒΕ, αναμένεται άνοδος των βάσεων και μάλλον σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Μάλιστα όπως αναφέρουν βαθμολογητές στο ethnos.gr , σε ορισμένα τμήματα είναι πάρα πολύ πιθανό οι βάσεις να εκτοξευθούν σε μεγάλο αριθμό τμημάτων λόγω των καλύτερων -συγκριτικά με πέρυσι- επιδόσεων των υποψηφίων.

Σε κάθε περίπτωση όμως οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο με βάση τις εκτιμήσεις για τις βάσεις αλλά σύμφωνα με τις πραγματικές τους επιθυμίες και φυσικά τα μόρια που κατέκτησαν.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο το «κατώφλι» αναμένεται ότι θα είναι κοντά στο 8, ενώ στο 2ο επιστημονικό πεδίο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για βαθμολογία κοντά στο 9. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο δεν αποκλείεται η βάση να κινηθεί μεταξύ 9 και 10 ενώ στο 4ο επιστημονικό πεδίο, κοντά στο 8, ενώ πέρυσι κινήθηκε γύρω στο 7.

Οι αποκαλούμενες μεσαίες σχολές θα έχουν βάση πάνω από 12 και με το 0,8 του ΕΒΕ θα βγει γύρω στο 10, οπότε αναμένεται και συσσώρευση υποψηφίων καθώς μέχρι το 10 έγραψε η πλειονότητα ενώ αρκετοί φαίνεται ότι έχουν βαθμολογίες γύρω στο 14.

Διαβάστε επίσης: 

Κορονοϊός νέα μέτρα σήμερα: Τι αλλάζει για τις μετακινήσεις με αεροπλάνο και πλοίο

Λουτσέσκου: «Θέλουμε 3-4 παίκτες με εμπειρία, ο Ολιβέιρα ταιριάζει τέλεια με Σφιντέρσκι»

Survivor: Χώρισε η Ελένη Χαμπέρη – Αιτία το ριάλιτι και κάποιος παίκτης;