Βατόπουλος: «Δεν αποκλείω κι ένα τρίτο lockdown»


Χρήστος Μαγγίνας

Βατόπουλος: «Δεν αποκλείω κι ένα τρίτο lockdown»


Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος εξέφρασε τον φόβο του για ένα τρίτο lockdown.

Στο ενδεχόμενο να επικρατήσει η μετάλλαξη του κορονοϊού αλλά και να υπάρξει ένα τρίτο lockdown, αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σημειώνοντας πως υπάρχει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να κινηθεί η οικονομία και το υγειονομικό σκέλος, μια ισορροπία που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη με τις μεταλλάξεις της Covid.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βατόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τρίτου lockdown αλλά τόνισε ότι «δεν είναι κάτι που είναι άμεσο». Παράλληλα, εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά πιθανόν η μετάλλαξη να επικρατήσει του αρχικού στελέχους καθώς φαίνεται πως μεταδίδεται πιο εύκολα και πως είναι εξαιρετικά σημαντικό πια να υπάρξει γρήγορος εμβολιασμός του πληθυσμού.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως απαιτείται εξαιρετική προσοχή από τους πολίτες και καλή επιδημιολογική επιτήρηση της κατάστασης «για να ξέρουμε πολύ γρήγορα τι γίνεται». Αναφέρθηκε και στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, τονίζοντας πως ούτε έχει ζητηθεί ούτε έχει τεθεί θέμα να μην ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα χωρίς ωστόσο να αποκλείσει οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση στο μέλλον αν αλλάξουν τα δεδομένα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ανακοινώθηκε σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ. με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι δεν ήταν πρόταση της επιτροπής, συμπληρώνοντας πως είναι γενικά καλό σε καιρό πανδημίας να πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις.

Πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras