ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βατόπουλος: «Βόμβα μετάδοσης του ιού ο συνωστισμός»

Καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ βρέθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας τον κορονοϊό και τις εικόνες συνωστισμού. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής έκανε γνωστό ότι προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία η εικόνα αυτή, που βλέπουμε στο διαδίκτυο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, εξήγησε ότι «ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει, είναι κάτι...
Βατόπουλος: «Βόμβα μετάδοσης του ιού ο συνωστισμός»

Καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ βρέθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας τον κορονοϊό και τις εικόνες συνωστισμού.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής έκανε γνωστό ότι προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία η εικόνα αυτή, που βλέπουμε στο διαδίκτυο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, εξήγησε ότι «ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει, είναι κάτι που το έχουμε ξαναπεί. Ο ιός όμως δε γνωρίζει από αυτά. Συγκεντρώσεις όπως αυτές στην Αλίαρτο και το Γουδή μπορούν να αποτελέσουν ‘βόμβες’ για τη μετάδοση του ιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάτρα: Στο Καραμανδάνειο 14χρονη με τραύματα στο κεφάλι από σιδερολοστό

Μάλιστα ρωτήθηκε αν ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω αέρα, υποστηρίζοντας ότι  αυτή είναι μια επιστημονική συζήτηση και αφορά στο πόσο μακριά πηγαίνουν τα σταγονίδια του ιού καθώς επίσης και ότι αυτό εξαρτάται και από τις συνθήκες που επικρατούν στο εκάστοτε περιβάλλον.

Όσον αφορά τις πιθανότητες για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, τόνισε: «Όσο καλύτερα συμπεριφερόμαστε, τόσο θα απομακρύνουμε αυτή την πιθανότητα».

Κλείνοντας, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι: «Είναι λογικό οι άνθρωποι να μην θέλουν να πιστέψουν ένα κίνδυνο ο οποίος δεν είναι ορατός».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βατόπουλος: «Βόμβα μετάδοσης του ιού ο συνωστισμός»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.