ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βατόπουλος:«Η κατάσταση είναι δύσκολη» – Γιατί πήραμε νέα μέτρα

Καλεσμένος στο OPEN TV βρέθηκε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος προκειμένου να σχολιάσει τα νέα μέτρα και το πως οδηγηθήκαμε σε αυτά... ενώ δεν παρέλειψε να υπερτονίσει την δυσκολία της κατάστασης.
Βατόπουλος:«Η κατάσταση είναι δύσκολη» – Γιατί πήραμε νέα μέτρα

Καλεσμένος στο OPEN TV βρέθηκε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος προκειμένου να σχολιάσει τα νέα μέτρα και το πως οδηγηθήκαμε σε αυτά… ενώ δεν παρέλειψε να υπερτονίσει την δυσκολία της κατάστασης.

Βατόπουλος: Νέα μέτρα θα ισχύσουν από σήμερα σε όλη τη χώρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση που παρουσιάζει ο κορονοϊός.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος μίλησε στον Open TV,  για τα νέα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού τα οποία ελήφθησαν υπογραμμίζοντας τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ελέγχων όπου παρατηρείται συνωστισμός, ενώ αναφέρθηκε και στα κριτήρια βάσει των οποίων πάρθηκαν οι αποφάσεις για τις αλλαγές στο lockdown.

«Τα κριτήρια για τα μέτρα ήταν η ασφάλεια, η αντοχή της κοινωνίας (και οικονομική) και η αποδοχή από τον πληθυσμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Ωστόσο ο καθηγητής τόνισε ότι «θα παρακολουθήσουμε πόσο θα τηρηθούν τα νέα μέτρα», ενώ σημείωσε ότι το τρίτο κύμα του κορονοϊού ουσιαστικά πλήττει όλη την Ευρώπη: «Στο ίδιο καζάνι με την υπόλοιπη Ευρώπη είμαστε. Η κατάσταση είναι δύσκολη».

Πάντως ο κ. Βατόπουλος τόνισε και την αναγκαιότητα ελέγχων: «Πρέπει να γίνονται έλεγχοι όπου υπάρχει συνωστισμός (μέσα μεταφοράς κτλ). Ο ιός είναι απρόβλεπτος» και κατέληξε: «Πάμε μέχρι τις 16 Μαρτίου και βλέπουμε».

Πηγή: ethnos.gr

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βατόπουλος:«Η κατάσταση είναι δύσκολη» – Γιατί πήραμε νέα μέτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.