Βατόπουλος:«Η κατάσταση είναι δύσκολη» – Γιατί πήραμε νέα μέτρα


Χρήστος Μαγγίνας

Βατόπουλος:«Η κατάσταση είναι δύσκολη» – Γιατί πήραμε νέα μέτρα


Καλεσμένος στο OPEN TV βρέθηκε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος προκειμένου να σχολιάσει τα νέα μέτρα και το πως οδηγηθήκαμε σε αυτά… ενώ δεν παρέλειψε να υπερτονίσει την δυσκολία της κατάστασης.

Βατόπουλος: Νέα μέτρα θα ισχύσουν από σήμερα σε όλη τη χώρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έξαρση που παρουσιάζει ο κορονοϊός.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος μίλησε στον Open TV,  για τα νέα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού τα οποία ελήφθησαν υπογραμμίζοντας τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της πανδημίας, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης ελέγχων όπου παρατηρείται συνωστισμός, ενώ αναφέρθηκε και στα κριτήρια βάσει των οποίων πάρθηκαν οι αποφάσεις για τις αλλαγές στο lockdown.

«Τα κριτήρια για τα μέτρα ήταν η ασφάλεια, η αντοχή της κοινωνίας (και οικονομική) και η αποδοχή από τον πληθυσμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Ωστόσο ο καθηγητής τόνισε ότι «θα παρακολουθήσουμε πόσο θα τηρηθούν τα νέα μέτρα», ενώ σημείωσε ότι το τρίτο κύμα του κορονοϊού ουσιαστικά πλήττει όλη την Ευρώπη: «Στο ίδιο καζάνι με την υπόλοιπη Ευρώπη είμαστε. Η κατάσταση είναι δύσκολη».

Πάντως ο κ. Βατόπουλος τόνισε και την αναγκαιότητα ελέγχων: «Πρέπει να γίνονται έλεγχοι όπου υπάρχει συνωστισμός (μέσα μεταφοράς κτλ). Ο ιός είναι απρόβλεπτος» και κατέληξε: «Πάμε μέχρι τις 16 Μαρτίου και βλέπουμε».

Πηγή: ethnos.gr

 

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news