ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαξεβάνης για ΕΣΗΕΑ: «Η πλειοψηφία του ΔΣ της έχει μετατραπεί σε σύμμαχο του αυταρχισμού και της κυβερνητικής αυθαιρεσίας»

Με προσωπική του δήλωση, ο Κώστας Βαξεβάvης σχολίασε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που καταδίκαζε την αποστολή εξωδίκων σε Documento και Εφσυν.
Βαξεβάνης για ΕΣΗΕΑ: «Η πλειοψηφία του ΔΣ της έχει μετατραπεί σε σύμμαχο του αυταρχισμού και της κυβερνητικής αυθαιρεσίας»

Με προσωπική του δήλωση, ο Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που καταδίκαζε την αποστολή εξωδίκων σε Documento και Εφσυν.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός εκδότης-δημοσιογράφος είχε καταγγείλει ένταλμα σύλληψης αργά το βράδυ του Σαββάτου, «φωτογραφίζοντας» ως υπεύθυνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Κώστας Βαξεβάνης:

«Με μια χλιαρή και καθυστερημένη ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την αποστολή εξωδίκων σε Documento και Εφσυν (την οποία δεν έβλεπε ως πρόβλημα πριν δύο μέρες όταν απευθύνθηκαν οι δημοσιογράφοι του Documento) αλλά δεν είδε ως πρόβλημα τη μήνυση εναντίον μου και την μεθόδευση σύλληψής μου, μέσα από εξωθεσμικό μάλιστα δρόμο.

Είναι η πολλοστή φορά που το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (ευτυχώς όχι και οι δημοσιογράφοι) λειτουργεί επιλεκτικά απέναντι στους δημοσιογράφους του Documento και το Documentonews.

Τα δύο δημοσιογραφικά Μέσα έχουν πάνω από 80 μηνύσεις και αγωγές, που οι διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις και το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης, έχουν χαρακτηρίσει ως μεθόδους φίμωσης (SLAPP).

Η συστηματική τακτική μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να πολιτεύονται όχι με γνώμονα το συμφέρον των δημοσιογράφων αλλά τις προσωπικές τους πολιτικές ατζέντες, είναι πλέον ορατή και πέραν του δημοσιογραφικού κόσμου.

Κάποιοι στην ΕΣΗΕΑ αγαπούν περισσότερο τους ρόλους από ό,τι τη δημοσιογραφία και τους 100 εργαζόμενους του Documento. Χρέος των δημοσιογράφων είναι να αποκαταστήσουν την χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας.

Αυτό δυστυχώς εμπεριέχει και το καθήκον να καταδείξουν το ρόλο αυτών που μετατρέπουν την Ένωσής μας σε βραχίονα πολιτικών παιχνιδιών και βουλευτικής επετηρίδας. Δεν είναι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων αλλά το άλλοθι ενός καθεστώτος που κυνηγά δημοσιογράφους και προσπαθεί να τους εκφοβίσει.

Όταν το διαδίκτυο εδώ και δύο μέρες απαξιώνει το ρόλο του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για τη συστημική στάση του, εμείς ως δημοσιογράφοι δεν αρκεί να “κατανοούμε” απλώς το γραφειοκρατικό και παρωχημένο ρόλο του δείχνοντας ανοχή. Η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης έχει μετατραπεί σε σύμμαχο του αυταρχισμού και της κυβερνητικής αυθαιρεσίας.

Δεν είναι δυνατόν οι απλοί πολίτες να σηκώνουν το βάρος της υπεράσπισης των διωκόμενων δημοσιογράφων και η συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου να περιμένει οδηγίες. Από ποιους άραγε; Είναι η ώρα οι δημοσιογράφοι να μιλήσουν».

Κώστας Βαξεβανης
Δημοσιογράφος-Εκδότης Documento
Βραβευμένος με τα δύο Διεθνή Βραβεία «Index» και «Julio Anguita Parrado»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βαξεβάνης για ΕΣΗΕΑ: «Η πλειοψηφία του ΔΣ της έχει μετατραπεί σε σύμμαχο του αυταρχισμού και της κυβερνητικής αυθαιρεσίας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.