ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βενεζουέλα πραξικόπημα: Live εικόνα – οι τελευταίες εξελίξεις (vid, pics)

Στα πρόθυρα του εμφυλίου βρίσκεται η Βενεζουέλα, με τον αυτοανακηρυχθέντα Πρόεδρο Χουάν Γκουαΐδο να καλεί τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε κινητοποίηση για την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο. Όλες οι εξελίξεις και live video από το Καράκας
Βενεζουέλα πραξικόπημα: Live εικόνα – οι τελευταίες εξελίξεις (vid, pics)

Βενεζουέλα πραξικόπημα: Στα πρόθυρα του εμφυλίου βρίσκεται η Βενεζουέλα, με τον αυτοανακηρυχθέντα Πρόεδρο Χουάν Γκουαΐδο να καλεί τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας σε κινητοποίηση για την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο.

«Η ώρα έφθασε. Οι 24 πολιτείες της χώρας είναι στους δρόμους και δεν επιστρέφουν. Το μέλλον μας ανήκει, οι πολίτες και οι Ένοπλες Δυνάμεις ενωμένες για ανατροπή του δικτάτορα». Η τοποθέτηση του ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος ηγείται και της απόπειρας πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα που ξέσπασε σήμερα.

Ωστόσο, τόσο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, όσο και ο ίδιος ο αρχηγός του στρατού, διαβεβαιώνουν την πίστη του στρατεύματος στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

«Ατσάλινα νεύρα! Συνομίλησα με τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, οι οποίοι μου εκδήλωσαν την αφοσίωσή τους στον Λαό, το Σύνταγμα και την Πατρίδα. Καλώ στην μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση για να εξασφαλίσουμε την νίκη της Ειρήνης. Θα νικήσουμε!», το μήνυμα που έστειλε ο Μαδούρο, μετά την απόπειρα κατά της κυβέρνησής του.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE VIDEO ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΚΑΣ

 

Βενεζουέλα πραξικόπημα – Υπέρ των πραξικοπηματιών οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον λαό της Βενεζουέλας στην «αναζήτησή του της ελευθερίας», επαναλαμβάνοντας την αμέριστη υποστήριξή τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

«Σήμερα, ο προσωρινός πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό ανακοίνωσε την έναρξη της Επιχείρησης Ελευθερία. Η αμερικανική κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως τον λαό της Βενεζουέλας στην αναζήτησή του στης ελευθερίας και της δημοκρατίας», έγραψε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

Κολομβία και η Βραζιλία έσπευσαν επίσης να δηλώσουν τη στήριξή τους στον Χουάν Γκουαϊδό.

Το πρακτορείο Reuters -επικαλούμενο πηγές από αυτόπτες μάρτυρες- πως δεκάδες, κυρίως νεαροί, ένοπλοι άνδρες με στρατιωτική περιβολή που συνόδευαν τον Γκουαϊδό αντάλλαξαν πυρά με στρατιώτες που υποστήριζαν τον Μαδούρο έξω από την αεροπορική βάση Λα Καρλότα.

Αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Χουάν Γκουαϊδό να κατέβουν στους δρόμους κοντά στη βάση Λα Καρλότα.

Ο Γκουαϊδό φέρεται να εγκατέλειψε το συλλαλητήριο που διεξήγαγε μαζί με στρατιωτικούς υποστηρικτές του στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα στο Καράκας.

 

Εικόνες από τις αναταραχές στο Καράκας

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βενεζουέλα πραξικόπημα: Live εικόνα – οι τελευταίες εξελίξεις (vid, pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.