ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βενζίνη: Όγδοη πιο ακριβή στον κόσμο και τέταρτη στην Ευρώπη στην Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη η ακρίβεια: Το ψωμί στα 3,20 - Το σουβλάκι στα 3,30 - Η Βενζίνη στα 2,40 ευρώ!
Βενζίνη: Όγδοη πιο ακριβή στον κόσμο και τέταρτη στην Ευρώπη στην Ελλάδα

Η ακρίβεια τινάζει στον αέρα τον οικογενειακό Προϋπολογισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί και η βενζίνη, έχουν σπάσει κάθε προηγούμενο!

Συγκεκριμένα ένα ψωμί τύπου χωριάτικο το κιλό από τα 2,60 ευρώ που κόστιζε, πλέον ο καταναλωτής θα το πληρώνει 3.20(!), δηλαδή παρατηρείται αύξηση της τάξης 13,1%!

Όσον αφορά τη βενζίνη, η τιμή της σε πανελλαδικό επίπεδο σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να «χτυπήσει» τα 2,40 ευρώ το λίτρο, από το Σάββατο (4/6)! Αριθμός που θα αποτελέσει φυσικά ρεκόρ, όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Ήδη η χώρα μας κατατάσσεται 8η σε ολόκληρο τον κόσμο και 4η στην Ευρώπη, στη σχετική λίστα με τα ακριβότερα καύσιμα.

Τέλος θέμα ακόμη και στο μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, έγινε η ακρίβεια στο σουβλάκι! Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η τιμή σε ένα τυλιχτό σουβλάκι» έχει φτάσει στα 3,30 ευρώ, δηλαδή είναι αυξημένη κατά 30% σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι!
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βενζίνη: Όγδοη πιο ακριβή στον κόσμο και τέταρτη στην Ευρώπη στην Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.