ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βενζίνη: Τι γίνεται με τα νοθευμένα καύσιμα – Πότε σφραγίζονται τα πρατήρια

Η σφράγιση για νοθευμένη βενζίνη επιβάλλεται σε όλες τις δεξαμενές με ειδικές σφραγίδες/αυτοκόλλητες ταινίες σε κεντρική είσοδο/αντλίες, ενώ το λουκέτο θα έχει διάρκεια μέχρι και 90 ημέρες.
Βενζίνη: Τι γίνεται με τα νοθευμένα καύσιμα – Πότε σφραγίζονται τα πρατήρια

Βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη και τους πολίτες να έχουν φτάσει στο «αμήν» από την ακρίβεια, τα νοθευμένα καύσιμα είναι το τελευταίο που θα ήθελε να ακούσει κανείς για το αυτοκίνητό του.

Κι όμως, πάντοτε υπάρχουν εκείνοι που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους καταναλωτές, επομένως, με την κατάσταση να έχει τεθεί εκτός ελέγχου, ένας λόγος παραπάνω για να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Πλέον, η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) δύναται να σφραγίζει πρατήρια που εντοπίζονται να κατέχουν/διακινούν/εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα.

Παράλληλα, θα έχει το δικαίωμα να δημοσιοποιεί τα στοιχεία των παραβατών για ένα έτος στην ιστοσελίδα της, έπειτα από τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο διοικητή Γιώργος Πιτσιλής.

Στην ανάρτηση θα αναγράφονται:

  • το ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο του φυσικού προσώπου ή η επωνυμία του νομικού προσώπου και ο διακριτικός του τίτλος
  • η ταχυδρομική διεύθυνση
  • ο αριθμός και η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης δημοσιοποίησης της παράβασης
  • η περιγραφή της παράβασης
  • η ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων που εντοπίσθηκε
  • το χρονικό διάστημα της σφράγισης της εγκατάστασης
  • η τυχόν άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης δημοσιοποίησης
  • ο αριθμός της απόφασης επί της προσφυγής και η τυχόν άσκηση ενδίκων μέσων

Η σφράγιση επιβάλλεται σε όλες τις δεξαμενές με ειδικές σφραγίδες/αυτοκόλλητες ταινίες σε κεντρική είσοδο/αντλίες, ενώ το λουκέτο θα έχει διάρκεια μέχρι και 90 ημέρες.

Τα νοθευμένα καύσιμα πρέπει να απαντλούνται υποχρεωτικά με ειδικές διαδικασίες και με δαπάνες του ιδιοκτήτη του πρατηρίου, κατά τη διάρκεια που αυτό θα είναι σφραγισμένο, αλλιώς η εγκατάσταση δεν θα μπορεί να λειτουργεί μετά το πέρας της σφράγισής της.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ για τη νοθευμένη βενζίνη και δηλώσεις αρμοδίων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βενζίνη: Τι γίνεται με τα νοθευμένα καύσιμα – Πότε σφραγίζονται τα πρατήρια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.