ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βεβαίωση μετακίνησης: Tα νέα έντυπα – Για πόσο θα ισχύουν

Έντυπα που είχαν εκδοθεί νωρίς την προπερασμένη Δευτέρα θα πρέπει να ανανεωθούν για να ισχύουν.
Βεβαίωση μετακίνησης: Tα νέα έντυπα – Για πόσο θα ισχύουν

Βεβαίωση μετακίνησης: Έντυπα που είχαν εκδοθεί νωρίς την προπερασμένη Δευτέρα θα πρέπει να ανανεωθούν για να ισχύουν.

Βεβαίωση μετακίνησης: Όσα έντυπα είχαν εκδοθεί στις 8 Μαρτίου πριν από τις 16:00, θα πρέπει να ανανεωθούν για να είναι έγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα με νέες βεβαιώσεις μετακίνησης πρέπει να εφοδιαστούν από σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. Ειδικότερα, πρόκειται για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με βεβαιώσεις μετακίνησης οι οποίες είχαν εκδοθεί μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 16:00. Αυτές οι βεβαιώσεις είχαν ισχύ έως και χθες Δευτέρα 15 Μαρτίου. Με άλλα λόγια, βεβαιώσεις που είχαν εκδοθεί από το σύστημα «Εργάνη» πριν τις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαρτίου, είχαν ισχύ μιας εβδομάδας και πρέπει από σήμερα να ανανεωθούν.

Στην περίπτωση αυτή, οι εργοδότες οφείλουν να εφοδιάσουν τους συγκεκριμένους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις κίνησης οι οποίες θα έχουν διάρκεια ισχύος από σήμερα και για έως 14 ημέρες, δηλαδή έως την Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Αντίθετα, οι βεβαιώσεις κίνησης που εκδόθηκαν από την προηγούμενη Δευτέρα 08-03-2021 και ώρα 16:01 και εφεξής έχουν ισχύ έως 14 ημέρες, ισχύουν δηλαδή έως και την ερχόμενη Κυριακή 21 Μαρτίου.

Αυτό το διπλό σύστημα ισχύει διότι στις 16:00 το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαρτίου έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Εργασίας για την προαναγγελία των αναστολών συμβάσεων εργασίας Μαρτίου με αναδρομική ισχύ από 1η Μαρτίου. Μετά τις 16:00 το απόγευμα εκείνης της Δευτέρας, η δήλωση αναστολών επιτρέπεται προαναγγελτικά, αλλά χωρίς αναδρομική ισχύ. Για παράδειγμα, αναστολή σύμβασης που δηλώνεται σήμερα 16/3 έχει ισχύ από αύριο Τετάρτη 17/3.

Υπενθυμίζεται ότι δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε:

καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας

τηλεργασία και νόμιμη άδεια,

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι μπορούν να μετακινούνται μόνο μέσω της χρήσης των 6 ειδικών κατηγοριών, που επιτρέπουν την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών με αποστολή SMS στο 13033.

Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Champions League: Τα «φώτα» σε Βουδαπέστη και Μαδρίτη

Αντετοκούνμπο: Με νέο ρεκόρ προσπέρασε τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (vid)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βεβαίωση μετακίνησης: Tα νέα έντυπα – Για πόσο θα ισχύουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.