ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Videos που σοκάρουν απο τις φωτιές σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία

Συγκλονιστικά πλάνα απεικονίζουν ένα μεγάλο μέρος της καταστροφής που προκλήθηκε από τις φωτιές σε πολλά σημεία της χώρας.
Videos που σοκάρουν απο τις φωτιές σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία

Συγκλονιστικά πλάνα απεικονίζουν ένα μεγάλο μέρος της καταστροφής που προκλήθηκε από τις φωτιές σε πολλά σημεία της χώρας.

Μια από τις δυσκολότερες νύχτες των τελευταίων ετών βίωσαν τις περασμένες ώρες  κάτοικοι δεκάδων οικισμών σε όλη τη χώρα, καθώς η μεγάλη φωτιά συνέχισε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας το καταστροφικό της έργο.

Αρχικά, μαίνονται οι φλόγες στην Αττική, ενώ τα εναέρια μέσα επιχειρούν ξανά με στόχο να θέσουν υπό έλεγχο τα μεγάλα πύρινα μέτωπα. Φόβος και για νέα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Παρανάλωμα έγιναν 8.000 στρέμματα της Βόρειας Εύβοιας. Νέα μέτωπα πυρκαγιάς Εκκενώθηκαν η Αγία Άννα και το Ψαροπούλι.

Νέο μέτωπο ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Κολίρι Ηλείας, λίγα χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο κι εξακολουθεί να μαίνεται. Δραματική παραμένει η κατάσταση και στην αρχαία Ολυμπία, με το πύρινο μέτωπο να έχει προχωρήσει στο χωριό Λάλας καίγοντας δασική έκταση.

Στην ανατολική Μάνη εκκενώθηκαν οικισμοί, καθώς και εκεί η φωτιά παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Η Εύβοια δεν υπάρχει πια απ’ τη Χαλκίδα και πάνω». δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Σταμούλος, μιλώντας για την «κόλαση » που εκτυλίσσεται στην Εύβοια. Η φωτιά πέρασε μέσα από τους οικισμούς Κεράνεια, Αμέλαντες, Παλαιοχώρι, Ροβιές, Μαρούλι, Κούλουρο, Όσιος Δαυίδ, Σκεπαστή, Καλαμούδι και Ρετσινόλακο, ενώ 70 άτομα μεταφέρθηκαν στο Μαντούδι μέσω θαλάσσης.

Πληροφορίες πως πρέπει να μεταφερθούν χαμηλότερα καθώς η φωτιά πλησιάζει και στο σημείο που βρίσκονται.

Διαβάστε επίσης:

Οδηγίες προστασίας απο τις φωτιές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έρχονται

Φωτιές: Φωτογραφίες που σοκάρουν απο τις πυρκαγιές στο Twitter

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Έτοιμη να γράψει ιστορία η Εθνική Ομάδα πόλο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Videos που σοκάρουν απο τις φωτιές σε Αττική, Εύβοια και Ηλεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.