ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βικτώρια»: Καταιγίδα τώρα στην Αττική – Προειδοποιήσεις για ακραία φαινόμενα

Ο καιρός αύριο Τετάρτη 13/11
«Βικτώρια»: Καταιγίδα τώρα στην Αττική – Προειδοποιήσεις για ακραία φαινόμενα

Βικτώρια: Καταιγίδα σαρώνει το βράδυ της Τρίτης 12/11 την Αττική, καθώς το κύμα κακοκαιρίας έφτασε και στην Αθήνα, αφού προκάλεσε πολλά προβλήματα στη δυτική Ελλάδα.

Το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε η καταιγίδα στην Αττική, ενώ αυτή την ώρα ρίχνει βροχή σε πολλές περιοχές.

Αυτή την ώρα βρέχει στα νότια προάστια Αττικής και η βροχή συνοδεύεται από κερυανούς, ενώ στην Αίγινα σημειώνεται καταρρακτώδης βροχή.

Σταδιακά η καταιγίδα προχωρά και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Η κακοκαιρία Βικτώρια πλήττει από το μεσημέρι της Τρίτης 12/11 της χώρα.

Βροχές και καταιγίδες σημειώνονται από το μεσημέρι στα δυτικά, ενώ από αργά το απόγευμα βροχές σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και το Ιόνιο.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην Ιθάκη μέσα σε 8 περίπου ώρες έπεσαν 71 χιλιοστά βροχής.

Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο σχετίζεται με την κακοκαιρία «Βικτώρια», μας πλησιάζει από τα δυτικά, προκαλώντας στο Ιόνιο θυελλώδεις νοτιάδες με την έντασή τους κατά τη διάρκεια της Τρίτης 12/11 να φτάνει τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Την Τετάρτη 13/11 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, από τις πρωινές ώρες, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρά κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται στα νησιά του Αιγαίου (Κυκλάδες και Κρήτη).

Καταιγίδες αναμένονται στην Αττική και ολόκληρη την Τετάρτη.

Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του φαινομένου της λασποβροχής.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πού θα χτυπήσει η «Βικτώρια»

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Βικτώρια»: Καταιγίδα τώρα στην Αττική – Προειδοποιήσεις για ακραία φαινόμενα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.