ΚΟΙΝΩΝΙΑ

VIP ΜΕΘ: Καμία απάντηση από τη Ματίνα Παγώνη – Δεν ξέρει καν τι γίνεται!

Χαμός στον αέρα εκπομπής της ΕΡΤ ανάμεσα σε Παγώνη και Γιαννάκο για τις VIP ΜΕΘ.
VIP ΜΕΘ: Καμία απάντηση από τη Ματίνα Παγώνη – Δεν ξέρει καν τι γίνεται!

Η Ματίνα Παγώνη και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ήρθαν σε ευθεία σύγκρουση για το θέμα με τις VIP ΜΕΘ, που έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ημέρες.

Στις καταγγελίες του Γιαννάκου η Ματίνα Παγώνη δεν είδε, δεν ήξερε και ουσιαστικά δεν απάντησε. «Για τους γιατρούς και νοσηλευτές δεν υπάρχουν επώνυμοι ασθενείς, δεν έχουμε καταγγελία ότι υπάρχουν κενές κλίνες και ότι δεν έχουν μεταφερθεί ασθενείς. Η μεταφορά ενός διασωληνωμένου ασθενή είναι μία δύσκολη διαδικασία, που δεν γίνεται σε 10 λεπτά και μία ώρα», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, επέμεινε πως «Δεν υπάρχει κανένας συνάδελφος που να έχει κενό κρεβάτι και να μην μεταφέρει άρρωστο. Να σταματήσει αυτή η ιστορία και να καταγγέλλονται πράγματα όταν άνθρωποι έχουν δώσει δύο χρόνια μάχες».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε σε έντονο ύφος στα επιχειρήματα του Μιχάλη Γιαννάκου: «Δεν θα με διακόψετε, αρκετά σας άκουσα».

«Έχουμε 705 διασωληνωμένους και οι ΜΕΘ είναι 647. Δεν μιλώ για VIP ΜΕΘ, αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί το υπουργείο δεν ανακοινώνει 100% πληρότητα, και γιατί όταν εμφανίζεται κάποιος επώνυμος βρίσκει πιο γρήγορα ΜΕΘ σε σχέση με άλλους που μπορεί να καταλήγουν στους θαλάμους» είπε ο κ.Γιαννάκος, καταγγέλλοντας ουσιαστικά το υπουργείο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Επίσης, παρέπεμψε και στον γ.γ. της ΟΕΝΓΕ κ. Παπανικολάου, ο οποίος, όπως σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, είχε αναφερθεί σε ΜΕΘ «καβάτζα» επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία.

Στη συνέχεια ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε πως όσα ανέφερε η Παγώνη για στενή παρακολούθηση των ασθενών στις ΜΕΘ δεν ισχύει αφού υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού, όπως για παράδειγμα στη Θεσσαλονίκη και το ΑΧΕΠΑ.

«Θα πάμε και στον εισαγγελέα», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ!

Είναι πραγματικά άξιο προσοχής που παρόλες τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για τις VIP ΜΕΘ , δεν έχει υπάρξει μέχρι και τώρα αυτεπάγγελτη εισαγγελική παρέμβαση, ώστε να διαπιστωθεί τι πραγματικά συμβαίνει.

Την ώρα που πεθαίνει κόσμος διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, προσπαθώντας να βρει κρεβάτι, είναι πέρα για πέρα προκλητικό να σέρνονται τέτοια θέματα χωρις να υπάρχουν απαντήσεις με στοιχεία.

Αν παραδόξως οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν… τότε μιλάμε και επίσημα για εγκλήματα.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Νωρίτερα στο Open, δημοσιεύτηκε ένα έγγραφο με τις κενές κλίνες ΜΕΘ που υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «VIP ΜΕΘ: Καμία απάντηση από τη Ματίνα Παγώνη – Δεν ξέρει καν τι γίνεται!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.