ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βύρωνας: Δέος στη χθεσινή λιτανεία της Παναγίας Παρηγορήτριας που ξεχείλιζε μύρο!

Πλήθος από πιστούς που παρευρέθηκαν στη λιτανεία του Αγίου Δημητρίου Βύρωνα, είδαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Παρηγορήτριας να καταβρέχει με μύρο τα χέρια των ιερέων που την μετέφεραν!
Βύρωνας: Δέος στη χθεσινή λιτανεία της Παναγίας Παρηγορήτριας που ξεχείλιζε μύρο!

Δέος και κατάνυξη κατέλαβε τους πιστούς στη λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας στο Βύρωνα, η οποία εδώ και ένα χρόνο δακρυρροεί θαυματουργικώς. Η Παναγία συνέχισε και χθες να δίνει με το συνεχές θαύμα της, μήνυμα πνευματικής εγρήγορσης και ουράνιας ελπίδας.

Τη χθεσινή ημέρα τελέστηκε η πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας (εντός του οποίου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα) στο Βύρωνα, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ. Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, όπου παρέστη και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τον υπουργό, για τις ενέργειες που προέβη ώστε να ανακαινισθεί ο ενενηκονταετής Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου και του προσέφερε αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας.

Το ίδιο απόγευμα τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και στη συνέχεια ξεκίνησε η λιτάνευση της Παναγίας της Παρηγορήτριας στους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό. Ένα πλήθος από πιστούς που ακολούθησαν τη λιτανεία έγιναν μάρτυρες του υπερθαύμαστου φαινομένου. Η εικόνα ξεχείλιζε μύρο σε τέτοιο βαθμό που κατέβρεχε τα χέρια των ιερέων που τη μετέφεραν!

Ρίγη συγκίνησης κατέλαβαν όσους είχαν την ευλογία να παρακολουθήσουν αυτό το γεγονός από κοντά. Η Παναγία εξακολουθεί να κλαίει παρηγορητικά για τον κάθε ένα από εμάς και ιδιαίτερα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αυτό είναι ένα υπερκόσμιο σημάδι πως είναι διαρκώς δίπλα μας. Στο πλευρό μας.

Η Θεοτόκος καλεί όλους μας σε μετάνοια

Κόντρα στην απαισιοδοξία, τη κατήφεια, τη σύγχυση και τη φρενίτιδα των ημερών, η Παναγία απλώνει τη σκέπη της σε όσους προσφύγουν σε αυτήν για να βρουν καταφύγιο. Και όπως κλαίει μια μάνα από παράπονο για το ξεστράτισμα των αγαπημένων παιδιών της, έτσι κλαίει και η Μάνα όλου του κόσμου για εμάς, και μας καλεί σε μετάνοια.

Ίσως η εορτή του Αγίου Δημητρίου ήταν μια καλή ευκαιρία για τους κοσμικούς άρχοντες αυτού του τόπου, να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι το συγκλονιστικό μήνυμα που στέλνει η Θεοτόκος εδώ και παραπάνω από έναν χρόνο. Να καταλάβουν το πόσο ζωντανή είναι η Ορθοδοξία και ίσως να προσπαθήσουν να συνετίσουν συναδέλφους τους, που κατά καιρούς την θέτουν στο στόχαστρο και ασκούν πολεμική κατά της Εκκλησίας.

Το ακατάπαυστο δάκρυ της Παναγίας συντάραξε καρδιές για ακόμη μια φορά, και θα πρέπει να το λάβουμε όλοι σοβαρά υπόψη, ανεξαρτήτως αξιωμάτων και κοινωνικών στρωμάτων…

Να σημειωθεί πως ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου έως τις 31/10 παραμένει ανοικτός καθημερινά 7:00 με 20:30, ενώ από 1/11 θα κλείνει στις 19:30. Επίσης τελείται καθημερινά Θεία Λειτουργία 7:00 με 9.00 και Ιερά Παράκληση προς την Παναγία την Παρηγορήτρια στις 11:00 και στις 18:00.

H Παναγία Παρηγορήτρια δακρύζει.

 

H Παναγία Παρηγορήτρια δακρύζει.

 

Οι ιερείς μεταφέρουν τη Παναγία Παρηγορήτρια για τη λιτανεία.

 

Η λιτανεία της Παναγίας Παρηγορήτριας και του Αγίου Δημητρίου.

 

 

 

 

 

Η λιτανεία της Παναγίας Παρηγορήτριας και του Αγίου Δημητρίου.

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βύρωνας: Δέος στη χθεσινή λιτανεία της Παναγίας Παρηγορήτριας που ξεχείλιζε μύρο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.