ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βιβλική καταστροφή: Απόλυτο ΣΟΚ τα στοιχεία του Copernicus – Πάνω από 1.5 εκατ. στρέμματα καμένα το 2023, περισσότερο από το 1% της χώρας!

Πύρινος Αρμαγεδώνας, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη - «Πρωταθλήτρια» Ευρώπης η Ελλάδα σε καμένες εκτάσεις - Σοκάρουν τα στοιχεία του Copernicus
Βιβλική καταστροφή: Απόλυτο ΣΟΚ τα στοιχεία του Copernicus – Πάνω από 1.5 εκατ. στρέμματα καμένα το 2023, περισσότερο από το 1% της χώρας!

Συγκλονιστικά στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος της πρωτοφανούς καταστροφής στη χώρα μας, καταγράφει η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus. Την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό, ότι το ντόμινο πυρκαγιών που παρατηρείται στη χώρα μας είναι γενικό φαινόμενο που συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, οι σκληροί αριθμοί του συστήματος Copernicus, έρχονται να δείξουν την φρικτή πραγματικότητα.

Όπως καταγράφεται στο σύστημα, από την αρχή του 2023 στην Ελλάδα έχουν καεί 1.512.600 στρέμματα (!), που μεταφράζονται στο 1.14% της συνολικής έκτασης της χώρας! Και η πύρινη καταστροφή συνεχίζει το καταστροφικό έργο της, οπότε το νούμερο αναμένεται να αυξηθεί κατά πολύ!

Πρόκειται για 11 φορές μεγαλύτερη καμένη έκταση από τον ΜΟ της ΕΕ (137.248 km2) το 2023! Όσον αφορά το 2023 συγκεκριμένα, η Ελλάδα διεξάγει «πρωταθλητισμό» στις καμένες εκτάσεις, και μάλιστα με τρομακτική διαφορά από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, αφού βρίσκεται σχεδόν 4 φορές πάνω από τη δεύτερη χώρα σε καμένες εκτάσεις που είναι η Πορτογαλία με 0,3% της συνολικής έκτασης της χώρας καμένο.

Ο μέσος όρος καμένων στρεμμάτων στην Ελλάδα από το 2006 έως το 2022, είναι 434.000 km2, οπότε μιλάμε για υπερτριπλασιασμό της καμένης γης!

Μιλάμε για βιβλική καταστροφή που μπορεί να συγκριθεί μόνο με το εφιαλτικό 2007, όταν είχαμε 45 νεκρούς στην Ηλεία και 2.717.150 km2 καμένα. Σαν τρίτη πιο καταστροφική χρονιά, συναντούμε το 2021 με 1.301.239 km2 καμένης γης.

Σύμφωνα με όσα καταγράφει το Copernicus για τη φωτιά του Έβρου, και αναδεικνύει σε σημερινή ανάρτηση, η έκταση που είχε καεί μέχρι χθες στην Αλεξανδρούπολη (πάνω από 72.000 εκτάρια ή 720.000 km2) είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και αρκετά χρόνια!

Εδώ λοιπόν τελειώνουν τα κυβερνητικά παραμύθια, και συνειδητοποιούμε πως η χώρα μας δέχεται πόλεμο τα τελευταία χρόνια, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να είναι άμεσα υπεύθυνη γι’ αυτό το σοκαριστικό έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας. Τίποτα απολύτως δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτά τα εφιαλτικά νούμερα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η θρασύτατη υποκρισία, με κυβερνητικά στελέχη να κρύβονται πίσω από το βολικό αφήγημα της κλιματικής αλλαγής, την ώρα που έχουν παραδώσει τη χώρα μας σε όλα τα ετερόκλητα σκοτεινά συμφέροντα που αφήνουν καμένη γη κάθε καλοκαίρι.

Τα στοιχεία του Copernicus, υπολογισμένα σε εκτάρια:

Πύρινος Αρμαγεδώνας, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη - «Πρωταθλήτρια» Ευρώπης η Ελλάδα σε καμένες εκτάσεις - Σοκάρουν τα στοιχεία του Copernicus.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βιβλική καταστροφή: Απόλυτο ΣΟΚ τα στοιχεία του Copernicus – Πάνω από 1.5 εκατ. στρέμματα καμένα το 2023, περισσότερο από το 1% της χώρας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.