ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα από Johnson & Johnson: Σταματάει την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου – Τι συνέβη

Η Johnson & Johnson αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου.
Βόμβα από Johnson & Johnson: Σταματάει την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου – Τι συνέβη

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της απόφασης που πήρε η εταιρεία Johnson & Johnson, να σταματήσει να παράγει το μονοδοσικό εμβόλιο στο μοναδικό εργοστάσιο της στην Ολλανδία.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με το νέο έτος και την αποκάλυψε το ρεπορτάζ των New York Times, σε μια είδηση που δεν ήχησε και με τον καλύτερο τρόπο στα αυτιά πολλών Κυβερνήσεων που είχαν στηρίξει πολλά στο συγκεκριμένο μονοδοσικό εμβόλιο εξαιτίας και της χαμηλής τιμής του.

Πιο συγκεκριμένα, το εργοστάσιο το οποίο βρίσκεται στο Λέιντεν της Ολλανδίας αναστέλλει την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου, με την εταιρεία όμως να εκφράζει την βεβαιότητα της πως αυτό θα ξαναγίνει στο μέλλον χωρίς όμως να διευκρινίσει το πότε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το εν λόγω ρεπορτάζ, ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πως το εργοστάσιο έχει αναλάβει την παραγωγή ενός  άλλου πιο κερδοφόρου εμβολίου για κάποιον άλλον ιό και για αυτόν τον λόγο πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση.

Φυσικά, το γεγονός αυτό έχει σπείρει την αβεβαιότητα καθώς αναμένεται να υπάρξει μείωση του προϊόντος κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις καθώς το εργοστάσιο ήταν και το μοναδικό που παράγει το μονοδοσικό εμβόλιο κατά του Covid-19.

Την ίδια στιγμή, οι εταιρεία αναζητεί άλλες λύσεις όμως νέα εργοστάσια δεν έχουν τεθεί ακόμη σε λειτουργία, καθώς δεν έχουν λάβει έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές για εμφιάλωση των εμβολίων.

Θυμίζουμε πως σύντομα στην χώρα μας αναμένεται να φτάσει και το νέο εμβόλιο της Novanax που όμως δεν θα χορηγείται ως τρίτη αναμνηστική δόση αλλά θα αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες.

https://youtu.be/bhlB1DhEBV8

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα από Johnson & Johnson: Σταματάει την παραγωγή του μονοδοσικού εμβολίου – Τι συνέβη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.