ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα από Λινού: «Κολλούν και οι εμβολιασμένοι, νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουν»

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε για την πορεία του κορονοϊού και την μετάλλαξη Δέλτα.
Βόμβα από Λινού: «Κολλούν και οι εμβολιασμένοι, νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουν»

Βόμβα από Λινού: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε για την πορεία του κορονοϊού και την μετάλλαξη Δέλτα.

Βόμβα από Λινού: Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, μίλησε για την μετάλλαξη Δέλτα και τον κορονοϊό στο Mega.

Αυτό που τόνισε είναι πως είναι δύσκολα τα πράγματα για τα νοσοκομεία όπως ακούνε. Το πιο ανησυχητικό είναι πως ο δείκτης θετικότητας παραμένει υψηλός.

Για την μετάλλαξη Δέλτα σημείωσε πως έχει επικρατήσει κατά 70% στην Ελλάδα και πάει για την απόλυτη κυριαρχία της στην χώρας μας, γι’ αυτόν τον λόγο και οι ειδικοί για το θέμα, προβληματίζονται ιδιαίτερα.

Για το πως θα είναι η κατάσταση το φθινόπωρο και τον χειμώνα, καθώς έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Δεν γνωρίζουν πως θα είναι η κατάσταση σε 30 μέρες περίπου και αν επικρατήσει άλλη μετάλλαξη. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο μεταδοτική είναι και από την συμπεριφορά του κόσμου.

Όσο για τους εμβολιασμένους τόνισε πως: «Κολλούν και οι εμβολιασμένοι, νοσούν πιο ήπια και μεταδίδουν τον ιό. Αν καποιος εμβολιασμένος έχει βήχα, πονοκέφαλο, ένα μικρό πυρετό, ή συνάχι καλό θα ήταν να κάνει το τεστ, για να μην συνεχίσει να μεταδίδει τον κορονοϊό.

Στην Αμερική ακόμη και οι εμβολιασμένοι φορούν μάσκα και καλό θα ήταν αυτό να συμβεί και στην χώρα μας. Είναι εύκολη η μετάδοση με τον τύπο των κλιματιστικών που χρησιμοποιούνται στην χώρα μας».

Τέλος δήλωσε πως κάποιοι δεν έχουν αναπτύξει τα απαραίτητα αντισώματα με το εμβόλιο και ίσως χρειαστεί να κάνουν και τρίτη δόση. Ενώ επειδή πολλά παιδιά θα κολλήσουν, καλό θα ήταν να εμβολιαστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Πού θα γίνουν δωρεάν rapid test την Τρίτη (3/8)

Το 88,9% των πολιτών στην Ελλάδα δεν μπορεί να πάει διακοπές λόγω φτώχειας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020- Στίβος: Τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ ο Γουόρχολμ στα 400μ. εμπόδια!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα από Λινού: «Κολλούν και οι εμβολιασμένοι, νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουν»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.