ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα για την ACER: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της

Θύμα επίθεσης από Χάκερς έπεσε η Ταϊβανέζικη πολυεθνική εταιρία της ACER με τις διαρροές να φέρνουν σε δύσκολη θέση την εταιρία.
Βόμβα για την ACER: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της

Η ACER είναι μεγάλη εταιρία ηλεκτρονικών προϊόντων και υλικού που εδρεύει στην Ταϊπέι. Στην Ελλάδα είναι γνωστή κυρίως για υπολογιστές.

Η εταιρία έχει εκατομμύρια πελάτες τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται μετά την υποκλοπή στα χέρια των χάκερς. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υποκλάπηκαν από τα αρχεία της εταιρίας, ονόματα, διευθύνσεις, πληροφορίες συνδέσεων login, τηλεφωνικοί αριθμοί πελατών αλλά και μικρή ποσότητα οικονομικών δεδομένων της ίδιας της ACER.

To μέγεθος των δεδομένων που κλάπηκαν υπολογίζεται γύρω στα 60 gb.

Η επίθεση και η υποκλοπή των δεδομένων έγινε πρώτα γνωστή από τους ίδιους του χάκερς ονόματι «Desorden». Στη συνέχεια η εταιρία με ανακοίνωση της επιβεβαίωσε την διαρροή.

H παραβίαση έγινε μέσω των servers της εταιρίας στην Ινδία. H ομάδα των χάκερς για να αποδείξει και να… επιδείξει το κατόρθωμα της δημοσίευσε στοιχεία για πάνω από 10.000 πελάτες. Οι ίδιοι δήλωσαν πως τα υπόλοιπα δεδομένα θα τεθούν προς πώληση με τους αγοραστές να έχουν δηλώσει ήδη ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα στο ίδιο έτος που η ACER δέχεται επίθεση από χακερς. Νωρίτερα μέσα στο 2021, ομάδα χάκερς είχε υποκλέψει και πάλι δεδομένα από την εταιρία οι οποίοι στη συνέχεια ζήτησαν 50 εκατομμύρια δολάρια λύτρα από την εταιρία για να πάρει πίσω τα δεδομένα της.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα για την ACER: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.