ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βόμβα» Μαγιορκίνη: Εμβολιαστικό «update» κάθε χρόνο – Ετήσιο επικαιροποιημένο εμβόλιο όσο χρειαστεί!

Νέο εμβόλιο κάθε χρόνο και άγνωστο αριθμό δόσεων, η νέα «κανονικότητα» που παρουσίασε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.
«Βόμβα» Μαγιορκίνη: Εμβολιαστικό «update» κάθε χρόνο – Ετήσιο επικαιροποιημένο εμβόλιο όσο χρειαστεί!

Την δυστοπική πραγματικότητα του αέναου εμβολιασμού κατά της Covid-19 παρουσίασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τετάρτης, αποκαλύπτοντας πως το εμβόλιο θα γίνεται σε ετήσια βάση με αόριστο χρονικό ορίζοντα!

Όπως είπε συγκεκριμένα ο καθηγητής, «αυτά τα επικαιροποιημένα εμβόλια που ανακοινώθηκαν είναι για φέτος. Του χρόνου, πρόθεση είναι να υπάρξει εμβολιασμός με άλλο επικαιροποιημένο εμβόλιο».

«Τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα καλύψουν καλύτερα τις παραλλαγές που κυκλοφορούν την τελευταία χρονική περίοδο. Η πρόθεση είναι να είναι ετήσιο. Το επικαιροποιημένο εμβόλιο θα είναι αυτό για φέτος και μετά πάλι του χρόνου, εάν χρειαστεί», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα είναι ετήσια: «Αρχικά χρειάστηκαν πολλές δόσεις για να χτιστεί μία βασική ανοσία. Από την στιγμή που χτίστηκε δεν χρειάζεται να γίνεται πιο συχνά, αλλά κάθε χρόνο».

Ουσιαστικά δηλαδή, ο καθηγητής Μαγιορκίνης καλεί τους πολίτες να ξεχάσουν μια και καλή την επιδίωξη της οριστικής ανοσίας, και να δεχθούν τη λογική ενός ετήσιου εμβολιαστικού «update» με άγνωστο αριθμό δόσεων! Εντωμεταξύ – όσον αφορά το επικαιροποιημένο εμβόλιο, μερίδα της επιστημονικής κοινότητας και πολιτών έχουν εκφράσει ανοιχτά τους ενδοιασμούς τους για την ασφάλεια του, δεδομένης της ταχύτητας με την οποία αναπτύχθηκε.

Ο μεγάλος σκεπτικισμός προκύπτει από το γεγονός ότι το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο έχει ελεγχθεί μόνο σε ποντίκια (!), ενώ ουσιαστικά τα πρώτα «πειράματα» θα γίνουν κατευθείαν στους πληθυσμούς που θα δοθεί, ακριβώς όπως είχε γίνει και με το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Παρά το ότι δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της επικαιροποιημένης δόσης, οι «ειδικοί» όπως ο κ.Μαγιορκίνης όχι μόνο εγγυώνται γι’ αυτήν με αυθαίρετο τρόπο, άλλα προεξοφλούν πως τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα γίνουν μια ετήσια «κανονικότητα».

Όμως αυτή η πρωτοφανής ταχύτητα με την οποία προέκυψε το νέο εμβόλιο, είναι αποτέλεσμα της παράλειψης κάποιων βασικών σταδίων της συνήθους διαδικασίας ελέγχου των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Οι θιασώτες του αδιανόητου αφηγήματος «το καλύτερο εμβόλιο είναι το… γρήγορο εμβόλιο» (όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός) διατείνονται πως δεν πρέπει να ξενίζει ο ετήσιος εμβολιασμός κατά της Covid -19, αφού το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τον ιό της γρίπης. Όμως πρόκειται για σαθρό επιχείρημα, διότι το εμβόλιο της γρίπης είναι παραδοσιακό εμβόλιο απενεργοποιημένου ιού, ενώ το εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι ένα καινοφανές σκεύασμα γενετικής μηχανικής που οι παρενέργειες του βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Το γεγονός ότι τα εμβόλια κατά της Covid-19 εκ των πραγμάτων έχουν προκαλέσει χιλιάδες θανάτους και σοβαρές παρενέργειες, δεν φαίνεται να «φρενάρει» καθόλου την εμβολιαστική «βιομηχανία» και τους «ειδικούς» που την υπηρετούν. Οι 5.000 πλεονάζοντες θάνατοι το πρώτο επτάμηνο του 2022 (σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ), και οι «επιδημία» ξαφνικών θανάτων σε όλες τις ηλικίες, δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου τους «ειδικούς», αντιθέτως με την προώθηση των νέων εμβολίων που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας τους…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Βόμβα» Μαγιορκίνη: Εμβολιαστικό «update» κάθε χρόνο – Ετήσιο επικαιροποιημένο εμβόλιο όσο χρειαστεί!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.