ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα με το νερό: Αυτές οι περιοχές έχουν πρόβλημα ποιότητας

Αρκετές είναι οι περιοχές που έχουν μεγάλο πρόβλημα με την ποιότητα του νερού.
Βόμβα με το νερό: Αυτές οι περιοχές έχουν πρόβλημα ποιότητας

Αρκετές περιοχές στην Ελλάδα έχουν σοβαρό πρόβλημα με το νερό και την καταλληλότητά του,  αφού μετά από ελέγχουν κρίνεται μη πόσιμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», η συσσώρευση νιτρικών που έρχεται ως αποτέλεσμα από την μεγάλη χρήση λιπασμάτων, καθιστούν επικίνδυνη την ποιότητα του νερού.

Περιοχές από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη, πεδιάδες στη Θεσσαλία, στο Κιλκίς, στη Χαλκιδική, αλλά και σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής, έχουν ενταχθεί στις ευπρόσβλητες ζώνες από την νιτρορύπανση η οποία είναι γεωργικής προελεύσεως.

Ειδικότερα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και στο σημείο Λητή/Συγκρότημα Καμάρη, η συγκέντρωσης νιτρικών είναι άνω του ορίου (106 mg/l), 56 περισσότερο από το επιτρεπόμενο.

Η πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της περιοχής, Ευδοξία Βέσκου, χαρακτήρισε το νερό στη Λητή μη πόσιμο, καθώς είναι μολυσμένο από τα λιπάσματα.

Μεταξύ άλλων σημείωσε στην εφημερίδα πως «Υπάρχει ζήτημα και σε ένα ακόμα σημείο, στην περιοχή του Μελισσοχωρίου, στη θέση Σκάρα. Δυστυχώς, ο υδροφόρος ορίζοντας δεν μπορεί να καθαρίσει. Δεν είναι μαγγάνιο ή σίδηρος για να βάλουμε φίλτρα», τόνισε.

Οι υπεύθυνοι ψάχνουν να βρουν κάποια λύση, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει. Στο… τραπέζι έχουν πέσει διάφορες προτάσεις, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων των εν λόγω περιοχών.

Όμως, δεν είναι μόνο το πρόβλημα με τα νιτρικά, αφού σε αρκετές περιοχές έχει βρεθεί αυξημένη περιεκτικότητα σε αρσενικό, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με την απόκρυψη μετρήσεων σε διάφορους δήμους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα με το νερό: Αυτές οι περιοχές έχουν πρόβλημα ποιότητας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.