ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα μεγατόνων από ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση υποχρεωτικού εμβολιασμού που επέβαλλε η κυβέρνηση στους υγειονομικούς!

Απόφαση - ράπισμα για τον Θάνο Πλεύρη - Το ΣτΕ έκρινε πως δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δικαιολογούν παράταση της υποχρεωτικότητας.
Βόμβα μεγατόνων από ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση υποχρεωτικού εμβολιασμού που επέβαλλε η κυβέρνηση στους υγειονομικούς!

Μια απόφαση – βόμβα έρχεται από το ΣτΕ να ταράξει τα νερά του καθεστώτος αυθαίρετων αποφάσεων που για 15 μήνες έχει επιβάλλει η κυβέρνηση στον χώρο της υγείας. Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Γ´Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022.

Με την απόφαση της επταμελούς συνθέσεως του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρίθηκε ότι η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι μη νόμιμη λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου. Επομένως όσοι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν κατά της Covid -19 σύμφωνα με το ΣτΕ μπορούν να επανέλθουν στην εργασία τους σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητούσε να ακυρωθεί η από 14.4.2022 απόφαση του υπουργού Υγείας.

Και μόνο η θέση του ΣτΕ το οποίο διαπιστώνει έλλειψη επαναξιολογήσεως του μέτρου, φανερώνει πως η κυβέρνηση διαιώνιζε ένα καταχρηστικό και στην ουσία εκδικητικό μέτρο, χωρίς να υπάρχει καμία λογική ή επιστημονική βάση για την συνέχιση του. Ουσιαστικά οι άνθρωποι που για 15 μήνες βρίσκονται καταδικασμένοι από το κράτος να ζουν σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης, έβλεπαν την κυβέρνηση να παρατείνει το μαρτύριο τους από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα, με μια καθαρά σαδιστική πρόθεση.

Για πρώτη φορά – έστω και πολύ αργά – υψώνεται μια θεσμική αντίσταση μπροστά σε ένα πολύμηνο θέατρο του παραλόγου. Πρόκειται για μια απόφαση – ράπισμα για τον υπουργό Υγείας, ο οποίος έχοντας συμπεριφορά χιλίων καρδιναλίων εδώ και μήνες πραγματοποιεί ψυχολογικό πόλεμο προς τους ήρωες με τις λευκές ποδιές και τους κατηγορεί πως δεν… πιστεύουν στην επιστήμη. Την ίδια στιγμή και ο τελευταίος υγειονομικός που εργάζεται στο ΕΣΥ έχει νοσήσει και έχει μεταδώσει τον ιό.

Αναμφίβολα αυτή η απόφαση είναι μια πρώτη μεγάλη δικαίωση για τους υγειονομικούς που αγωνίστηκαν να κρατήσουν ανέπαφη την αξιοπρέπεια τους και δεν ενέδωσαν στους ωμούς εκβιασμούς της κυβέρνησης.

Ο Θάνος Πλεύρης προκειμένου να στηρίξει την απολυταρχική θέση του απέναντι στο θέμα των υγειονομικών που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής, έλεγε συχνά – πυκνά πως… «σέβεται την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε πως η αναστολή είναι συνταγματική, αλλά πρέπει να εξετάζονται τα επιδημιολογικά δεδομένα». Τώρα που το ΣτΕ έκρινε πως η παράταση της αναστολής είναι αντισυνταγματική θα σεβαστεί ο Θάνος Πλεύρης την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ή θα… ξεχάσει τον «σεβασμό» του;

Και ακόμα ένα κρίσιμο ερώτημα. Εάν επιστρέψουν αισίως στις δουλειές τους οι υγειονομικοί, το κράτος θα τους επιστρέψει τους μισθούς που τους στέρησε άδικα και καταχρηστικά για 15 μήνες;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα μεγατόνων από ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση υποχρεωτικού εμβολιασμού που επέβαλλε η κυβέρνηση στους υγειονομικούς!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.