ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας: Τέλος το «ελευθέρας» για εμβολιασμένους μετά το εξάμηνο!

Φρένο σε κάθε κούφια υπόσχεση «κανονικότητας» έβαλε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής Γιάννης Τούντας, που ζήτησε να αφαιρείται το «ελευθέρας» από τους εμβολιασμένους, μετά την πάροδο 6 μηνών!
Βόμβα μεγατόνων έριξε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας: Τέλος το «ελευθέρας» για εμβολιασμένους μετά το εξάμηνο!

Μια πραγματικότητα ατελείωτων εμβολιασμών παρουσίασε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας, σχολιάζοντας σε ραδιοφωνική εκπομπή τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη.

Εξανεμίζεται το πιστοποιητικό σε 6 μήνες!

Ο καθηγητής έριξε «βόμβα μεγατόνων» στο δημόσιο διάλογο, ζητώντας «να πάψει να ισχύει το ελευθέρας για τους πλήρως εμβολιασμένους μετά την πάροδο 6 μηνών, και το οποίο πρέπει να ανανεώνεται μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης»!

Η κανονικότητα που υποσχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται μύθευμα, αφού και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είπε σήμερα πως οι εμβολιασμένοι μετά την πάροδο 6 μηνών είναι σχεδόν σαν… ανεμβολίαστοι!

Ενώ τη «χαριστική βολή» έδωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση «είναι έτοιμη να διαμορφώσει αναλόγως την ισχύ του πιστοποιητικού»!

Ο κ. Τούντας εξήγησε πως ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού προσφέρει μεν μια σημαντική προστασία, η οποία όμως έχει μέση διάρκεια γύρω στους 6 μήνες και μετά φθίνει. Άρα η τρίτη δόση – κατά τον ίδιο – κρίνεται απαραίτητη.

«Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι μπορεί να χάσουν σημαντικό μέρος της ανοσίας τους στους 4 μήνες και άλλοι στους 8 μήνες. Βλέπουμε να παρουσιάζονται κρούσματα ανάμεσα στους εμβολιασμένους, διότι έχουν παρέλθει 4 ή 6 μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό και είναι εκτεθειμένοι στη μόλυνση», είπε ο καθηγητής.

Ακόμα υποστήριξε πως η πλατφόρμα τρίτης δόσης για τις ηλικίες άνω των 18 ετών θα έπρεπε να έχει ανοίξει πολύ νωρίτερα. Πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι… σωστά «άλλα θα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα». Ενώ ζήτησε να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που έρχονται σε επαφή με πολλά άτομα. Είτε αυτά είναι στο γκισέ του σούπερ μάρκετ, είτε σε δημόσια υπηρεσία, είτε οδηγός στα ΜΜΜ, είτε εκπαιδευτικός.

Το «τούνελ» δεν έχει έξοδο

Κάθε άλλο παρά να παίρνουν τη ζωή τους πίσω, βλέπουν εκατομμύρια πολίτες που εξαπατήθηκαν από την κυβέρνηση πως με τον εμβολιασμό θα επέστρεφαν στην κανονικότητα. Πλέον ολοένα και περισσότεροι ειδικοί μιλούν ανοιχτά για ανοσία και πιστοποιητικά με… ημερομηνία λήξης, αφού τα υπάρχοντα εμβόλια δεν έχουν τέτοια αποτελεσματικότητα ώστε «να μας βγάλουν έξω από το τούνελ», όπως υποσχόταν ο πρωθυπουργός.

Η τρίτη δόση μπορεί ακόμα τυπικά να μην έχει γίνει υποχρεωτική, άλλα ήδη καλλιεργείται ένα κλίμα επικείμενης στέρησης των ψεύτικων «προνομίων» που μοιράζει η κυβέρνηση, αν παρέλθει το διάστημα των 6 μηνών ή ανάλογα με την αποτελεσματικότητα κάθε σκευάσματος. Οι ειδικοί που κινούνται στα ίδια μήκη κύματος με τον κ. Τούντα, ζητούν ανοιχτά περισσότερη υποχρεωτικότητα, περισσότερη καταπάτηση δικαιωμάτων και εκβιασμό. Και φυσικά περισσότερες… δόσεις.

Ακόμη ο κ. Τούντας αναφέρθηκε και στην εκστρατεία «Ελευθερία», σχολιάζοντας πως «εδώ και καιρό η κυβέρνηση πέρασε ένα λάθος μήνυμα ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορονοϊό, ενώ θα έπρεπε να έχει γίνει και μια οργανωμένη εκστρατεία πειθούς, με εκπαιδευτικές κυρίως δραστηριότητες».

Ασφαλώς η οργανωμένη πειθώ και ο δημόσιος διάλογος είναι το πιο υγιή μέσα για να κινηθεί ο λαός προς μια κατεύθυνση. Άλλα απορεί κανείς τι νόημα θα έχει αυτή η πειθώ, όταν ο ίδιος ο κ. Τούντας ζητά και εξαναγκασμό ανθρώπων μέσω επιβολής της υποχρεωτικότητας…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα μεγατόνων έριξε ο καθηγητής Γιάννης Τούντας: Τέλος το «ελευθέρας» για εμβολιασμένους μετά το εξάμηνο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.