ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα στα Ελληνικά σούπερ μάρκετ – Κίνδυνος για έλλειψη σε πασίγνωστο προϊόν!

Χαμός με τα ελληνικά σούπερ μάρκετ και τις τεράστιες ελλείψεις που έχουν δημιουργηθεί.
Βόμβα στα Ελληνικά σούπερ μάρκετ – Κίνδυνος για έλλειψη σε πασίγνωστο προϊόν!

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι αρκετά ελληνικά σούπερ μάρκετ, με την ακρίβεια να έχει εκτοξευτεί και τις ελλείψεις να είναι πάρα πολλές.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μίλησε στο OPEN για όσα συμβαίνουν.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην τεράστια έλλειψη που βρίσκεται η γραβιέρα Νάξου σε πάρα πολλά σούπερ μάρκετ, με τους τοπικούς παραγωγούς να έχουν τεράστιο πρόβλημα.

«Η κτηνοτροφία εκπέμπει SOS. Στη Νάξο έχουμε περίπου 7 τόνους γάλα μείον, αυτό σημαίνει 700 κιλά προϊόν γραβιέρα τη μέρα που δεν το έχουμε. Θα υπάρχει έλλειψη στην αγορά. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τον παραγωγό.

Φέραμε αγελάδες από το εξωτερικό, οι παραγωγοί άρχισαν να μειώνουν το ζωικό προϊόν, δεν είχαν να ταΐσουν. Έχουμε 300 αγελάδες που πήγαν για σφάξιμο. Θα έχουμε συνέχεια. Οι ζωοτροφές είναι στα ύψη, τα λιπάσματα στα ύψη, τα ρεύματα στα ύψη, τα πετρέλαια στα ύψη. Δεν ξέρουμε πού θα φτάσουμε. Ο παραγωγός μπαίνει μέσα, δεν βγάζει μεροκάματο», ήταν τα λόγια του.

Δυστυχώς παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες κτηνοτρόφων και αγροτών, η κυβέρνηση έχει κλειστά τα μάτια και τα αφτιά της στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις συνεχείς αυξήσεις τόσο σε λιπάσματα όσο και σε ζωοτροφές.

Οι ελλείψεις σε γραβιέρα Νάξου φαίνεται πως θα είναι κυριολεκτικά «τίποτα» μπροστά σε αυτά που έρχονται μιας και βασικά γεωργικά και γαλακτοκομικά αγαθά έχουν γίνει πλέον οικονομικά απλησίαστα για τους καταναλωτές.

Με επικοινωνιακές παροχολογίες και δήθεν μειώσεις στο ΦΠΑ προϊόντων δεν λύνεται τίποτε, την στιγμή που οι ανατιμήσεις είναι «υπερ….εφταπλάσιες» σε πολλά από αυτά…




Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα στα Ελληνικά σούπερ μάρκετ – Κίνδυνος για έλλειψη σε πασίγνωστο προϊόν!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.