ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόμβα: Τα μοριακά τεστ ενδέχεται να μην ανιχνεύουν τον κορονοϊό

Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης ακόμη και τα μοριακά τεστ είναι πιθανό να μην διαγνώσει ότι κάποιος έχει κορονοϊό.
Βόμβα: Τα μοριακά τεστ ενδέχεται να μην ανιχνεύουν τον κορονοϊό

«Βόμβα» έριξε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης καθώς παραδέχθηκε ότι «…κανένα τεστ (PCR test)δεν μπορεί να αποκλείσει 100% ότι κάποιος έχει κολλήσει κορονοϊό»!

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την Πέμπτη (13/1) ο ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναφέρθηκε στα τεστ που διενεργούνται για την ανίχνευση του Covid-19.

Όπως εξήγησε ακόμη και το μοριακό τεστ είναι πιθανό να μην μπορεί να διαγνώσει ένα μικρό ποσοστό ασθενών είτε γιατί μπορεί ο ιός δεν ανιχνεύεται στη μύτη όπου έχει γίνει λήψη είτε γιατί ο πολλαπλασιασμός του ιού δεν έχει φτάσει σε ανιχνεύσιμα επίπεδα όπως για παράδειγμα τις πρώτες δύο με τρεις ήμερες της νόσου.

Επίσης ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι το σημαντικό που πρέπει να καταλάβουμε, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικά απίθανο να μεταδώσουν τον ιό. Ο ρόλος των τεστ σε αυτή τη φάση της πανδημίας είναι να ανιχνευθούν και να απομονωθούν οι πιο μεταδοτικοί φορείς του ιού και με αυτό τον τρόπο να επιβραδυνθεί η διασπορά.

Αναλυτικότερα σημείωσε: ότι «τα αντιγονικά τεστ, είτε rapid είτε self, παίζουν καθοριστικό ρόλο», είπε, και εξήγησε ότι «ανιχνεύουν τον ιό στην μολυσματική του μορφή και σε επίπεδο που είναι πιθανό να γίνει μετάδοση. Οπότε η συμπεριφορά μας και η χρήση της μάσκας σε αυτή την εξαιρετικά επιδημική φάση παίζει καθοριστικό ρόλο», συνιστώντας στους πολίτες να συνεχίσουν να κάνουν self ή rapid πριν τις συναναστροφές τους με άλλους ανθρώπους, και να χρησιμοποιούν μάσκα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόμβα: Τα μοριακά τεστ ενδέχεται να μην ανιχνεύουν τον κορονοϊό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.