ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βόμβες» από τον καθηγητή Ιωαννίδη: «Υπήρχε εντολή από το Μαξίμου να εξαφανιστώ»!

Απίστευτες αποκαλύψεις από τον Γιάννη Ιωαννίδη για το καθεστώς αποκλεισμού που επέβαλλε η κυβέρνηση στον καθηγητή, προκειμένου να φιμωθούν οι απόψεις του!
«Βόμβες» από τον καθηγητή Ιωαννίδη: «Υπήρχε εντολή από το Μαξίμου να εξαφανιστώ»!

«Βόμβες μεγατόνων» εξαπέλυσε ο Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης του Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για τις αδιανόητες προσπάθειες φίμωσης του, που φαίνεται να πηγάζουν από «γραμμές» που δίνονται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την αρχή της πανδημίας, έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στη κοινή γνώμη το γιατί έχει απομονωθεί τόσο πολύ ο μεγαλύτερος Έλληνας επιστήμονας (στον τομέα του), από τα δημόσια δρώμενα της χώρας μας και τις προσπάθειες αναχαίτισης της πανδημίας.

Και όχι μόνο έχει παραμεριστεί, άλλα μάλιστα έχει στοχοποιηθεί πολλάκις από διάφορα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, αφού ο κ. Ιωαννίδης ήταν από τους επιστήμονες που μονίμως εξέφραζε σθεναρή αντίθεση απέναντι στα καταστροφικά lockdown.

Η απαντήσεις για αυτή τη αντιεπιστημονική συμπεριφορά του κατεστημένου, έρχονται δια στόματος του ίδιου του κ. Ιωαννίδη:

Ο καθηγητής αποκάλυψε πως: «υπήρχαν επαφές από βουλευτές και πολιτικούς, ανθρώπους οι οποίοι ανεξάρτητα με τον επίσημο κυβερνητικό μηχανισμό επικοινωνούσαν μαζί μου…» και συνέχισε αποκαλύπτοντας ένα απίστευτο παρασκήνιο: «κάποιοι από αυτούς του βουλευτές μου δημιούργησαν μια εντύπωση που φαινόταν σαν να υπήρχε ένα πλαίσιο αποκλεισμού, μου μεταφέρθηκε από ανθρώπους που πιστεύω πως είναι σοβαροί και είναι κοινοί γνωστοί δικοί μου και του Κ. Μητσοτάκη ότι υπήρχε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου να εξαφανιστώ».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Γιάννη Ιωαννίδη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται να απαίτησε να αποκλειστεί από το δημόσιο βήμα ένας επιστήμονας παγκόσμιου βεληνεκούς, μόνο και μόνο διότι δεν συμφωνούσε με τη στρατηγική «οδοστρωτήρα» που εφάρμοσε η κυβέρνηση, ισοπεδώνοντας τη κοινωνία με τα πιο σκληρά lockdowns της Ευρώπης!

Αντί η κυβέρνηση να φυλάξει ως κόρην οφθαλμού τη συνεισφορά ενός τέτοιου επιστήμονα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προτίμησε να τον εξοστρακίσει!

Το περιστατικό με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Στη συνέχεια ο καθηγητής «εξομολογήθηκε» ένα περιστατικό που διαδραματίστηκε με τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο και που δείχνει και αυτό με τη σειρά του τις άνωθεν παρεμβάσεις για να μη προβάλλεται πουθενά ο κ. Ιωαννίδης.

Όταν ρωτήθηκε γιατί το Μαξίμου επιθυμεί να τον «εξαφανίσει», απάντησε:

«Δεν μπορώ να γνωρίζω το γιατί. Ποτέ δεν με ενδιέφερε κάτι το πολιτικό ή κομματικό, εάν μου ζητούσαν να βοηθήσω θα το έκανα με πολύ μεγάλη χαρά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα, ένας από τους βουλευτές που επικοινώνησε μαζί μου ήταν ο κύριος Κυμπουρόπουλος που γνώριζε πολύ καλά τις συνέπειες της πανδημίας και ζήτησε να κάνουμε μια συζήτηση και να καταγραφεί αυτή η συζήτηση για να μπορέσει στη συνέχεια να βγει στη δημοσιότητα.

Και η συζήτηση αυτή ήταν εξαιρετική γιατί είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος, με ευαισθησίες και κατανόηση, θεωρώ ότι ήταν ωραία συζήτηση και ήταν στην αρχή της πανδημίας. Μου γράφει μετά ότι “δυστυχώς μίλησα με το επιτελείο μου και το στήσιμο μου δεν ήταν καλό κατά συνέπεια δεν μπορούμε να το βγάλουμε αυτό στην επιφάνεια”, τον ευχαρίστησα και του είπα ότι για ανθρώπους σαν και εμάς η λογοκρισία είναι το ισοδύναμο των νοητικών θανάτων και θα πρέπει να το αποφύγουμε.

Σε άλλες περιπτώσεις πήρα προσκλήσεις από ΜΜΕ που πρόσκεινται στο Μαξίμου και στη συνέχεια αποσύρθηκαν, πχ. από την Καθημερινή».

Προφανώς παρά τις καλές προθέσεις του κ. Κυμπουρόπουλου για να καταγραφεί η άποψη ενός καταξιωμένου επιστήμονα σαν τον κ. Ιωαννίδη, κάποιος άλλος… «δάκτυλος» έβαλε στοπ στη δημόσια προβολή αυτής της συζήτησης. Παρά τις όποιες προθέσεις της «Καθημερινής» για υγιή επιστημονικό διάλογο, κάποιος έβαλε και πάλι το «χεράκι» του. Πρακτικές που παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές και μας θυμίζουν το γιατί η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει ουραγός στην ΕΕ, στην ελευθερία του Τύπου.

Ο κ. Ιωαννίδης φανέρωσε επίσης πως είχε επικοινωνήσει και με τον Σωτήρη Τσιόδρα στην αρχή της πανδημίας, λέγοντας:  «Τότε του είχα πει πως θα πρέπει να προσέξει πολύ γιατί με το δρακόντειο lockdown ίσως καταστρέψει την Ελλάδα».

Και τελικά αυτό που φοβόταν ο καθηγητής Ιωαννίδης έγινε πραγματικότητα. Η στρατηγική του Σωτήρη Τσιόδρα απέτυχε παταγωδώς και κατάφερε να φέρει τη χώρα σε δεινή θέση. Και οικονομικά και κοινωνικά και υγειονομικά…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Βόμβες» από τον καθηγητή Ιωαννίδη: «Υπήρχε εντολή από το Μαξίμου να εξαφανιστώ»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.