ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Οργή και αποδοκιμασίες από πυρόπληκτους για τον Κ. Μητσοτάκη που εμφανίστηκε μετά από 4 μήνες

Ξέσπασμα οργής και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ είχαν οι κάτοικοι στη Βόρεια Εύβοια, που είδαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τους «θυμάται» μετά από 4 μήνες.
Βόρεια Εύβοια: Οργή και αποδοκιμασίες από πυρόπληκτους για τον Κ. Μητσοτάκη που εμφανίστηκε μετά από 4 μήνες

Τέσσερεις ολόκληρους μήνες πήρε στον… ακριβοθώρητο Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφθεί την αποτεφρωμένη Βόρεια Εύβοια. Απορεί κανείς ποιος ηγέτης πολιτισμένου κράτους θα έκανε 4 μήνες να επισκεφθεί τα θύματα μια τέτοιας καταστροφής.

Για ένα δράμα που συγκλόνισε όχι μόνο το πανελλήνιο, άλλα και τον διεθνή Τύπο, ο Έλληνας πρωθυπουργός χρειάστηκε 4 μήνες για να κάνει αυτό που έπρεπε να πράξει από την επόμενη μέρα των καταστροφών. Να συμπαρασταθεί στο πλάι των πυρόπληκτων και να απαντήσει στα ερωτήματα της δίκαιης οργής τους.

Όμως όχι μόνο δεν απάντησε (έστω και μετά από 4 μήνες), άλλα εμφανίστηκε χαλαρός και ευδιάθετος, και κατά τη συνήθη τακτική της κυβέρνησης, επιστρατεύτηκαν για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις καταστολής για να φιμωθεί η φωνή του πολίτη. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ (περίπου 400 άτομα) απέκλεισαν κάθε δίοδο στους πυρόπληκτους που συγκεντρώθηκαν στη πλατεία της Ιστιαίας για να διαμαρτυρηθούν για την αδιαφορία της κυβέρνησης.

Βόρεια Εύβοια: Τα αιτήματα των πυρόπληκτων

Οι οργισμένοι κάτοικοι φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και στη συνέχεια ξέσπασαν επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν. Οι πυρόπληκτοι διαμαρτύρονται πως δεν έχουν γίνει σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα, πως δεν έχει δοθεί καμία χρηματική ενίσχυση σε αγρότες και ελαιοπαραγωγούς , πως δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις σε μικρούς επαγγελματίες τουρισμού (με ενοικιαζόμενα), πως οι κτηνοτρόφοι έχουν πάρει ελάχιστο μέρος αποζημιώσεων και τα ζώα τους αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, και πως δεν έχουν αποζημιωθεί στο 100% υποδομές, κατοικίες και αγροτικός εξοπλισμός που καταστράφηκε.

Αντί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σκύψει πάνω από αυτά τα προβλήματα, έτη φωτός μακριά από τις ανάγκες του απλού λαού, προτίμησε να συναντηθεί σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον με φορείς της Βόρειας Εύβοιας. Και να εκφράσει πως «είναι πραγματικά μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο τόπος και να χτιστεί το μέλλον της βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν».

«Ευκαιρίες» πάνω στην τέφρα της Βόρειας Εύβοιας βλέπει λοιπόν ο πρωθυπουργός που για ακόμη μια φορά αντιλαμβάνεται την καταστροφή ως «λαβράκι» για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ολιγαρχών. Την ώρα που οι πολίτες αγωνιούν για το μέλλον του καταστραμμένου τόπου τους και την ίδια τους την επιβίωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης… τρίβει τα χέρια του για τις αναθέσεις έργων που θα φέρουν την «πράσινη ανάπτυξη».

Το ότι άργησε τόσους μήνες να επισκεφθεί την Βόρεια Εύβοια, φανερώνει πως και ο ίδιος γνώριζε πως υπήρχε δίκαιη οργή. Και μη δείχνοντας εικόνα ηγέτη που έχει το σθένος να έρθει αντιμέτωπος με τα λάθη του, προτίμησε να «κρυφτεί» πίσω από το δάχτυλό του και να αφήσει τον χρόνο να περάσει μήπως καταλαγιάσει η αγανάκτηση.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βόρεια Εύβοια: Οργή και αποδοκιμασίες από πυρόπληκτους για τον Κ. Μητσοτάκη που εμφανίστηκε μετά από 4 μήνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.