ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορειοκορεάτικη «δημοσιογραφία»: Μόνο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν μοίρασε ο Άρης Πορτοσάλτε – Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει Μητσοτάκη!

Ο Άρης Πορτοσάλτε ζήτησε από τους τηλεθεατές του ΣΚΑΪ να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία στη ΝΔ, παραδίδοντας μαθήματα καθεστωτικής «δημοσιογραφίας»
Βορειοκορεάτικη «δημοσιογραφία»: Μόνο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν μοίρασε ο Άρης Πορτοσάλτε – Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει Μητσοτάκη!

Κάθε όριο αδιαντροπιάς ξεπέρασε ο Άρης Πορτοσάλτε που για μια ακόμη φορά «κατάφερε» να διασύρει δημόσια την δημοσιογραφική του ιδιότητα και να επιβεβαιώσει για ποιο λόγο η χώρα μας «φιγουράρει» στον πάτο της ελευθερίας του Τύπου, στην 108η θέση διεθνώς.

Με μια εξωφρενική τοποθέτηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο ορισμός της στρατευμένης δημοσιογραφίας, ο κ. Πορτοσάλτε από την τηλεοπτική εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ προέτρεψε τους τηλεθεατές να ψηφίσουν ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές και να φροντίσουν να της εξασφαλίσουν αυτοδυναμία για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες!

«Πρέπει και η κοινωνία να είναι σε ετοιμότητα, αν δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες, γι’ αυτό λοιπόν από την πρώτη Κυριακή 35-36% στη Νέα Δημοκρατία, για να έρθει η αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές για να μην χαλάμε χρόνο για τα δεδομένα», είπε χωρίς το παραμικρό αίσθημα αιδούς ο δημοσιογράφος, παραδίδοντας μαθήματα βορειοκορεάτικης καθεστωτικής προπαγάνδας.

Ο Άρης Πορτοσάλτε συμπεριφέρθηκε σαν κομματικός ντελάλης, πάνω στην συζήτηση για το πώς ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία μετά τις εκλογές, στην σκιά των όσων έχουν αποκαλυφθεί για τις παρακολουθήσεις του κινητού του τηλεφώνου και τις βαριές ευθύνες που έχει καταλογίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μπορεί ο κ. Πορτοσάλτε να έχει χρησιμοποιήσει ποικίλους τρόπους για να στηρίξει την κυβέρνηση κατά καιρούς, άλλα είναι πρώτη φορά που με τόσο απροκάλυπτο τρόπο λειτουργεί ως φερέφωνο του Μαξίμου, λέγοντας μάλιστα πως «είναι η άποψη του». Όσο ζυγώνει η ώρα των εκλογών, σταματούν να τηρούνται ακόμα και τα ελάχιστα προσχήματα που είχαν απομείνει.

Δημοσιογράφοι που υποτίθεται υπηρετούν ένα επάγγελμα που απαιτεί αδέσμευτη και αντικειμενική ενημέρωση, μιλούν πλέον ως «γαλάζιοι» πολιτευτές που εκμεταλλεύονται τον τηλεοπτικό χρόνο για να κάνουν προεκλογική διαφήμιση. Επιπλέον ο Άρης Πορτοσάλτε με την τοποθέτηση του έδειξε για ακόμη μια φορά το πόσο… σέβεται το δημοκρατικό πολίτευμα, αφού θεωρεί την εκλογική διαδικασία ως… χάσιμο χρόνου. Πάλι καλά που δεν είπε δηλαδή να καθιερωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως ισόβιος ηγεμόνας για να μην «χαλάμε χρόνο» με… αχρείαστες εκλογές.

Το τεχνητό δίλλημα που έθεσε ο Άρης Πορτοσάλτε στους τηλεθεατές: «Μητσοτάκης ή περιπέτειες» θα μπορούσε να παραφραστεί και σαν «Μητσοτάκης ή… τανκς», δεδομένου ότι ο κατ’ επίφαση δημοσιογράφος φανερά επενδύει στο να καλλιεργήσει κλίμα ανασφάλειας, υπονοώντας ότι αν δεν βγει αυτοδύναμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουμε πολιτική αστάθεια και εθνικούς κινδύνους.

Πέρα από την γραφικότητα του πράγματος, αυτές οι συμπεριφορές θα πρέπει να προβληματίζουν τον κάθε πολίτη για το που έχει καταντήσει η ποιότητα της ενημέρωσης.

Αν ο Άρης Πορτοσάλτε από τον Ιανουάριο κιόλας άρχισε να λέει στον κόσμο τι να ψηφίσει, δεν αποκλείεται τον Απρίλιο να βγαίνει στο στούντιο του ΣΚΑΪ με σταυρωμένο ψηφοδέλτιο ΝΔ, για να το ρίξει ο κόσμος μονοκούκι…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βορειοκορεάτικη «δημοσιογραφία»: Μόνο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν μοίρασε ο Άρης Πορτοσάλτε – Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει Μητσοτάκη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.